Winst nemen op Europese aandelen

Op 1 oktober hebben wij in de portefeuille van Hedgevestor, de iShares Euro Stoxx 50 opgenomen. Vandaag  hebben wij hierop winst genomen wat resulteerde in een rendement inclusief dividend van ruim 7% en die willen wij graag cashen.

In het artikel achtten wij Europese aandelen kansrijk: “Door de lage rente geven defensieve obligaties, gecorrigeerd voor inflatie, momenteel een negatief rendement. Aandelen daarentegen zijn historische niet duur en goed gekapitaliseerd. Wij verwachten door de monetaire verruiming meer vraag naar aandelen.”

Na de sluiting van de positie komt de winst van de portefeuille voor dit jaar uit op 17,5% (tegenover de AEX van 10%).

Hedgevestor

We zijn aan begin van dit jaar gestart met Hedgevestor, een hedgefonds portefeuille die bestaat uit individuele aandelen. Wij hebben een succesvolle vermogensbeheerder en een professionele handelaar bereid gevonden deze voor ons bij te houden. Jasper gelooft in duidelijkheid en alle posities worden dan ook beargumenteerd.

Een hedge fonds heeft als doelstelling om in zowel opgaande als neergaande markten een positief rendement te behalen. Dit betekent dat een hedge fund een absoluut positief rendement nastreeft, onafhankelijk van alle kuren van de aandelenmarkt.

De portefeuille wordt geleidelijk opgebouwd.  Elke positie wordt fundamenteel en technisch toegelicht. U krijgt inzage in de motieven en kunt de portefeuille schaduwen zonder de traditioneel aan hedgefondsen verbonden kosten : 2 procent beheer fee & 20 performance fee. Hedgevestor volgen is dus gratis.

Resultaten

De portefeuille staat nu op een mooie winst van 17.489 euro oftewel een rendement van 17,5%. In januari stond de teller nog op 1,48%.

Voor een overzicht van de resultaten zie https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor/page/8#post-9896

Volgen

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in individuele aandelen en heeft u niet dagelijks de tijd om de beurs te volgen, dan is Hedgevestor wellicht wat voor u. Er wordt gestreefd naar een absoluut positief rendement.

U kunt Hedgevestor gratis volgen op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor.

Ook kunt u de portefeuille per e-mail volgen. Dit kunt u doen door u aan te melden als forumlid.  Plaats vervolgens een reactie in het draadje https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/aanvraag-hedgeinvestor waarbij u kenbaar maakt dat u de updates van de portefeuille per e-mail wilt ontvangen.

Vergeet niet een reactie te plaatsten op : 

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/aanvraag-hedgeinvestor

Daarnaast kunt u het forum volgen op Twitter:  http://twitter.com/Beursforum

2 gedachten over “Winst nemen op Europese aandelen”

  1. De prestaties worden vergeleken met de AEX-index. Dit is echter een onjuiste vergelijking. In de AEX-index worden ontvangen dividenden buiten beschouwing gelaten. Het zou transparanter zijn om de prestaties te vergelijken met de AEX Total Return Index. Deze index heeft over de periode overigens 14,43% gedaan.

    1. Beste Jan,

      De resultaten van Critivestor en Hedgevestor zijn beide eveneens exclusief dividend. Het rendement van Critivestor is in 2012 uitgekomen op op 17,29%. Ter vergelijking: de jaarwinst voor de AEX kwam uit op bijna 10%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.