Veel beleggers overschatten risico’s op aandelenmarkt

“Ik vertrouw de aandelenmarkten niet,” “Ik ben bang om aandelen te selecteren die het slechter doen dan anderen”, “Ik ben bang dat ik (…) veel van mijn belegd vermogen verlies” – in een onderzoek noemen mensen – ongeacht of ze jong zijn of oud – vooral die redenen waarom ze geen geld beleggen in aandelen.

Uit het onderzoek van de Frankfurt School of Finance & Management en de Goethe University Frankfurt, gebaseerd op een representatieve YouGov-enquête onder bijna 2800 deelnemers, bleek echter ook dat tweederde van de niet-aandeelhouders zegt dat ze niet genoeg geld of onvoldoende kennis hebben om om te investeren in de aandelenmarkt. Zijn daarom risico’s van aandelen overschat? Of is het risico eigenlijk zo groot als velen denken?

Gemaksbeleggen

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

“In feite zijn risico en rendement onlosmakelijk met elkaar verbonden en degenen die in aandelen beleggen, moeten bereid zijn om bestand te zijn tegen volatiliteit bij de accumulatie van activa,” schrijven de auteurs van de studie in opdracht van Deutsche Börse. “Als je het risico van een belegging in aandelen berekent op basis van historische gegevens, is het echter moeilijk uit te leggen waarom veel mensen in Duitsland dit risico volledig mijden.”

Het Deutsche Aktieninstitut berekent in het “Dax-Renditedreieck” dat langetermijnsparen op aandelen in de afgelopen 50 jaar over het algemeen zijn vruchten heeft afgeworpen. Zelfs degenen die het jaar van de financiële crisis in 2008 ingingen en de aandelen tot eind 2018 hadden, behaalden een gemiddeld jaarlijks rendement van 8,2 procent over de afgelopen tien jaar.

Ongeacht dergelijke statistieken is Duitsland “een ontwikkelingsland” in termen van aandelencultuur, zoals Nicolas Nonnenmacher, divisiedirecteur bij Deutsche Börse, klaagt. Volgens cijfers van het Aktieninstitut waren in 2018 ongeveer 10,3 miljoen burgers in Duitsland die ouder zijn dan 14 jaar bedrijfsaandelen of aandelenfondsen. Hoewel dit het hoogste niveau sinds 2007 is, blijft Duitsland met een aandeelhoudersverhouding van meer dan 16 procent mijlenver verwijderd van andere geïndustrialiseerde landen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, waar de staat de pensioenvoorziening sterker promoot via de kapitaalmarkt, is dit meer dan 50 procent. In Zweden en Nederland zijn aandelen ook belangrijker voor particuliere beleggers.

“Niemand zou het risico moeten nemen dat hij of zij niet wil nemen, dat een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt of zelfs slapeloze nachten veroorzaakt”, schrijft de Deutsche Börse in opdracht om te zoeken naar het “raadsel van beursdeelname in Duitsland” in opdracht van wetenschappers. “Maar misschien loont het om te overwegen of het risico dat aan de aandelenmarkt is gekoppeld, een overschat risico is.”

U belegt om een mooi rendement te behalen. Misschien belegt u voor uw plezier of om te sparen voor uw pensioen of de studie van uw (klein)kinderen. U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem terwijl u van uw vrije tijd geniet.

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.