Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tien zwarte zwanen voor 2020

Centrale banken en overheden verliezen de controle over de economie, Dat is de strekking van de tien ‘waanzinnige voorspellingen’ voor 2020 van Saxo bank. Deze verwachtingen zijn een reeks onwaarschijnlijke maar onderschatte gebeurtenissen (zwarte zwanen) die tot financiële paniek zouden leiden.

Gemaksbeleggen

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De “Outrageous Predictions 2020” zijn hier beschikbaar. Het volgende is een samenvatting:

1.In de AI-winter wordt het bitter koud voor de halfgeleiderindustrie

Naarmate het rendement van de chipsbusiness daalt, daalt de SOX-index voor halfgeleiderbedrijven met 50%. Naast de groeiende acceptatie door de consument, heeft de groei van halfgeleiders tot nu toe geprofiteerd van een enorme explosie in investeringen in allerlei toepassingen, van cloud-gebaseerde infrastructuur tot crypto-valuta mining, tot kunstmatige intelligentie (AI), big-dataverwerking en “diep leren”. Tegen 2020 zullen dalende opbrengsten er echter voor zorgen dat halfgeleiders tegen de muur ingaan. Een nieuwe “AI-winter” staat voor de deur, vergelijkbaar met de twee in de jaren zestig en tachtig, toen de werkelijke resultaten van het gebruik van halfgeleiders niet aan de gigantische verwachtingen voldeden.Alleen de grootste bedrijven zoals Facebook, Microsoft en Google slagen. De hogere drempel voor markttoegang zorgt ervoor dat risicokapitaal en innovatie uitdrogen voor nieuwe AI-ideeën. Voeg hier de discrepantie in
waarderingen aan toe: terwijl de rendementen in de MSCI World Semiconductor Index sinds 2018 met 17 procent zijn gedaald, bereikte de index in oktober 2019 een nieuw record aller tijden. Gezien de onroerendgoedschok voor de AI, zakt de SOX-index met 50 procent in. In deze nieuwe AI-winter bevriezen de investeringen, wat resulteert in een slechtere winstgroei.

2. Stagflatie is hier – waardegerichte investeringen worden beloond, in tegenstelling tot groeiaandelen

De iShares MSCI World Value Factor ETF (koers: 436,75) hangt 25% af van ’s werelds Facebook’s, Amazon, Netflix en Alphabets. De cirkel is gesloten sinds het einde van het Bretton Woods-systeem, toen het overschakelde van op goud gebaseerde Amerikaanse dollars naar puur Fiat-geld. Triljoenen dollars zijn nu vanuit het niets in de banksector gecreëerd, niet alleen in de VS, maar over de hele wereld.In elke kredietcyclus waren lagere rentetarieven en een hogere monetaire stimulans nodig om een ​​totale ineenstorting van de Amerikaanse en wereldwijde financiële systemen te voorkomen.Aangezien de rentetarieven het dieptepunt hebben bereikt en het toch al enorme begrotingstekort van de VS blijft groeien, zal de recessie aan de deur in de VS de Fed dwingen zijn balans op te blazen boven wat eerder werd gedacht, waardoor Donald Trump nog meer geld kreeg kan besteden om de infrastructuur te verbeteren en zo zijn kansen op herverkiezing te redden.Maar dan gebeurt er iets vreemds: aangezien de prikkels hun stempel drukken op de economie, stijgen de lonen en prijzen dramatisch – ironisch genoeg door het gebrek aan middelen en geschoolde arbeidskrachten, vanwege onderinvestering in het verleden.

Stijgende inflatie en rentetarieven verhogen op hun beurt de kapitaalkosten en zorgen ervoor dat zombies failliet gaan, terwijl zwakkere kredietnemers nauwelijks financiering krijgen. Over de hele wereld daalt de waarde van de Amerikaanse dollar nu de markt zich realiseert dat de Fed zijn balans zal blijven opblazen en zijn rentetarieven extreem laag zal houden.

3. De ECB initieert een ommekeer en verhoogt de rentetarieven

Europese banken maken een comeback door: de EuroStoxx-bankindex stijgt in de loop van 2020 met 30 procent. Hoewel de introductie van gelaagd eigen vermogen de impact van negatieve rentetarieven vermindert, bevinden banken zich nog steeds in een ernstige crisis. Ze worden geconfronteerd met een moeilijke economische en financiële omgeving, gekenmerkt door structureel extreem lage rentetarieven, aangescherpte regelgeving door Basel IV – die het rendement op eigen vermogen van banken verder zal verminderen – en concurrentie van fintech-bedrijven in nichemarkten.In een ongekende wending van gebeurtenissen, startte de nieuwe ECB-president Christine Lagarde – die eerder voorstander was van negatieve rentetarieven – begin januari 2020 een ommekeer, waarin werd verklaard dat het monetaire beleid zijn grenzen heeft bereikt.

Het handhaven van negatieve depositotarieven gedurende een langere periode kan de soliditeit van de Europese banksector ernstig in gevaar brengen.Om overheden van het eurogebied, met name Duitsland, te dwingen fiscaal beleid te gebruiken om hun economieën te stimuleren, keert de ECB haar monetair beleid om en verhoogt zij de rentetarieven op 23 januari 2020. Korte tijd later wordt deze tweede rentestap gevolgd door een tweede, die de beleidsrente snel terugbrengt naar nul en zelfs vóór het einde van het jaar naar een enigszins positief terrein gaat.

4. Groene energie kan fossiel nog steeds niet vervangen

In 2020 veranderen de investeringsvooruitzichten: OPEC verlengt productieverminderingen, onrendabele schalieontginning in de VS vertraagt ​​de productiegroei en de vraag uit Azië trekt weer aan.

5. ESKOM geeft een elektrische schok aan Zuid-Afrika

Terwijl de wereld de kredietlimieten van Zuid-Afrika verkort, stijgt de USD-ZAR koers van 15 naar 20. Het echte slechte nieuws is echter dat de Zuid-Afrikaanse regering tegen het einde van het jaar aankondigt dat om het noodlijdende hulpprogramma ESKOM te redden en de stroomvoorziening van het land te behouden. Het begrotingstekort zal volgend jaar stijgen tot 6,5 procent van het BBP, het hoogste niveau in meer dan een decennium.

6,Amerikaanse president Trump kondigt “America First” -belasting aan om het handelstekort te verminderen

Een belasting op alle inkomsten die in het buitenland worden verdiend, breekt supply chains en zorgt voor inflatie. Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar en inflatiebescherming trekken een sterke interesse van beleggers in het licht van de stijgende indexcijfers van de consumentenprijzen en leveren in 2020 6 procent rendement op.Het jaar 2020 begint redelijk stabiel te worden in het handelsbeleid nadat de regering-Trump en China een tijdelijke verlaging van tarieven, monetair beleid en aankopen van landbouwproducten hebben bereikt. Begin 2020 worstelt de Amerikaanse economie : het handelstekort van de VS met China verbetert niet echt, terwijl de Chinese aankopen van landbouwproducten waarschijnlijk niet zullen toenemen.

Donald Trump wordt nerveus met peilingen die een bloedige nederlaag voorspellen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020: Zijn regering lanceert een laatste poging om het protectionistische verhaal weer aan het werk te krijgen: de “America First” -belasting.Deze belasting herstructureert het Amerikaanse vennootschapsbelastingstelsel volledig om de Amerikaanse productie in de veronderstelde zin van “eerlijke en vrije handel” te bevorderen.

Alle eerdere tarieven zijn vervallen; in plaats daarvan wordt een forfaitaire btw van 25 procent geheven over alle bruto Amerikaanse inkomsten uit buitenlandse productie. Dit brengt boze protesten van handelspartners met zich mee. Voor hen zijn deze tarieven gewoon oude wijn in nieuwe zakken.

De Amerikaanse regering stelt daarentegen dat buitenlandse bedrijven welkom zijn om hun productie naar de VS te verplaatsen om de belasting te ontwijken. om het protectionistische verhaal weer aan het werk te krijgen: de America First-belasting.

7.Zweden op het verkeerde spoor

Een enorme verandering in stemming, gekenmerkt door pragmatisme, is voelbaar in Zweden: het is beter om de immigranten te integreren en de overstrekte sociale voordelen te hervormen. Dit gaat gepaard met enorme fiscale prikkels en een sterke stijging van de waarde van de SEK.

8.De Democraten winnen bij de Amerikaanse verkiezingen in 2020 dankzij vrouwen en millennials over de hele linie

In 2020 winnen de Democraten niet alleen het Witte Huis, maar ook de twee Congreskamers. Het aandeel van grote zorgaanbieders en farmaceutische fabrikanten daalt met 50 procent. Al in het begin van 2020 zien opiniepeilingen er niet goed uit voor Trump; Over het algemeen spreekt de structuur van zijn kiezers niet voor hem.De verwaarloosde typische Trump-kiezer is – al in 2016 en zeker in 2020 – oud en verliest demografisch geleidelijk invloed: de grootste generatie in de VS in aantal zijn nu de Millennials, tussen 20 en 40 jaar oud en liberaler. De millennials en de oudste vertegenwoordigers van de “Generatie Z” in de VS gaan alle onrecht en ongelijkheid tegemoet – de Fed overspoelt de markten met geld.

Naast de Millennials brengt de minachting voor Donald Trump en talloze vrouwen uit de buitenwijken naar de stembus en leidt uiteindelijk tot een enorme linkse vleugel. De Democraten winnen de presidentsverkiezingen met een landelijke voorsprong van 20 miljoen, bouwen hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en winnen zelfs een smalle meerderheid in de Senaat. Met de introductie van algemene ziektekostenverzekeringen. en onderhandelingen over geneesmiddelenprijzen verliest de gezondheidszorg een aanzienlijke winstgevendheid.

9. Hongarije verlaat de EU

Sinds de toetreding tot de EU in 2004 heeft Hongarije een indrukwekkend economisch succes gehad. Maar na 15 jaar lijkt dit huwelijk te zijn verbroken: vanwege de steeds toenemende beperkingen op vrije media, rechters, wetenschap, minderheden en burgerrechtengroepen, heeft de EU nu een artikel 7-procedure tegen het land gestart – eigenlijk tegen premier Orbán.De reactie van het Hongaarse leiderschap is dat het land alleen zichzelf beschermt, met name zijn cultuur tegen massale immigratie. Na verloop van tijd is deze toestand niet duurzaam. Beide partijen zullen zich in 2020 nauwelijks met elkaar verzoenen als het artikel 7-proces langzaam de EU-bureaucratie doorloopt.

Premier Orbán spreekt zelfs openlijk dat Hongarije minder deel uitmaakt van Europa dan een “bloedbroeder” van het afvallige Turkije. Parallel met deze enorme verandering in vocabulaire en toon, zullen de EU-overschrijvingen de komende twee jaar vrijwel tot stilstand komen. De Hongaarse forint verliest terrein en zakt naar 375 HUF / EUR: markten vrezen dat de kapitaalstromen zullen opdrogen of zelfs omkeren wanneer EU-bedrijven hun investeringen in Hongarije op de proef stellen.

10. In Azië wordt een nieuwe reservevaluta geïntroduceerd om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen

Een digitale reservemunt ondersteund door de Aziatische Infrastructuur Investeringsbank (AIIB) zorgt ervoor dat de Amerikaanse dollar-index 20 procent daalt en de dollar tot goud met 30 procent.Als reactie op de verslechterende handelsconcurrentie en de kwetsbaarheid van groeiende bedreigingen van de VS om de Amerikaanse dollar te gebruiken en de controle over de wereldwijde financiële gemeenschap als macht, creëert de Aziatische infrastructuurbeleggingsbank een nieuwe reservemunt, de Aziatische trekkingsrecht (ADR). wordt genoemd. De ADR-USD koers is 1 tot 2, waardoor de ADR de grootste valuta-eenheid ter wereld is.

Deze maatregel is duidelijk bedoeld om regionale handel van de dollar op te lossen. De economieën van de regio komen multilateraal overeen om alle handel in de regio alleen met ADR af te handelen. Grote olie-exporteurs zoals Rusland en de OPEC-landen doen ook mee, omdat ze in toenemende mate afhankelijk zijn van Aziatische markten. Het feit dat een aanzienlijk deel van de wereldhandel niet in Amerikaanse dollars luidt, betekent dat het kapitaal instroomt dat de VS het dubbele tekort eigenlijk nog sneller moet opdrogen.

Binnen slechts enkele maanden daalt de Amerikaanse dollar met 20 procent ten opzichte van ADR en met 30 procent ten opzichte van goud. Als gevolg hiervan overschrijdt de goudprijs in 2020 duidelijk de limiet van $ 2.000 per ounce.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *