Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tip van de week: Valero Energy

Het Amerikaanse Valero Energy is ’s werelds grootste olieraffinaderij en staat aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd met tickersymbol VLO. Op de aandelen worden opties verhandeld, waarmee we een optiestrategie hebben opgezet. De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden:

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $25,07 miljard.
– Omzet: $76,7 miljard.
– Dividendrendement: 4,4%.
– Koers/winst-verhouding (forward): 10,5.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: n.v.t.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een gekochte Call Spread op Valero Energy op Valero Energy.

Daggrafiek Valero Energy
Valero Energy Daily chart Lynx

Uurgrafiek Valero Energy
Valero Energy Hourly chart Lynx

De koers van Valero Energy is de afgelopen jaren hard gezakt door de fors gedaalde olieprijzen. Valero vond begin juli op $46,88 een bodem waarna de stijgende lijn werd doorgetrokken richting de $55. Daarbij werd er op uurbasis een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (blauw) en de Kinjun Sen-lijn (paars) elkaar rond $50,50 kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers onlangs aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (hier de groene wolk) uitbrak.

Een koers boven de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden op $53 en $53,50 en weerstand ligt op $55. Wij zien op dit moment nog voldoende stijgingspotentieel in de komende weken mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud gaat zakken. Onderstaand leggen we de gekochte callspread uit. Deze trade hebben we onlangs aan onze OptieActief-klanten doorgegeven.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: $52.
Tweede steun: $49,60.
Eerste weerstand: $54,83.
Tweede weerstand: $56.

Inspelen op een stijging van Valero met een gekochte callspread
We spelen in op een stijgende aandelenkoers van Valero Energy met het kopen van een callspread. De transactie luidde als volgt:

Actie: We kopen een callspread in Valero Energy.

Toelichting: We spelen in op een stijging van het Amerikaanse oliefonds Valero Energy (tickersymbol VLO). We kopen een callspread met expiratiedatum 9 september. Steun vinden we op $50 en weerstand op $55. Huidige koers [d.d. 10 augustus 2016] VLO: $53,37.

Huidige positie: Geen.

Transactie:  We kopen (Open Buy): 1 VLO SEP09 54 Call @ $1,38 (betalen). We schrijven (Open Sell): 1 VLO SEP09 57 Call @ $0,42 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 VLO SEP09 54 Call.
Short: 1 VLO SEP09 57 Call.

Profit&Loss-grafiek callspread powered by Lynx
Callspread Lynx

De grafiek is gebaseerd op spreadprijs van 15 augustus.

Beperkte investering: we hebben voor de VLO SEP09 54/57 callspread $138 minus $42 betaald, oftewel $96 per callspread. Dit bedrag verliezen we als Valero op expiratie onder de $54 expireert.

Break even niveau ligt op: $54 + $0,96 = $54,96. Op dit punt hebben we geen verlies en geen winst.

Maximale winst bedraagt: $204, oftewel ruim 200% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie, in dit geval de tweede vrijdag van september $57 of hoger noteert.

Waarom een call spread? De call spread die we hebben opgezet, is een zogenaamde debit spread. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $96.

Het idee is om met een beperkte investering in te spelen op een verwachte koersstijging, waarbij het relatieve winstpotentieel zeer groot is, namelijk $204 oftewel ruim 200% op de investering. U hoeft de gekochte callspread uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Disclaimer Het OptieAcademy-team heeft een positie in Valero Energy. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *