Geschreven put op Unibail-Rodamco

Deze week krijgt u van OptieAcademy een geschreven put op Unibail-Rodamco als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Unibail-Rodamco a is met tickersymbol ULA (ook) aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd.
weekgrafiek-ula

Unibail-Rodamco beweegt sinds juli in een zeer brede trading range van ruim €30 en is inmiddels aanbeland aan de onderkant van deze range. Het is niet zo fraai dat er onlangs een ‘death cross’-verkoopsignaal is gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond €240 kruisten.
daggrafiek-unibail-rodamco
Een ander niet zo positief signaal op dagbasis is dat de koers onder de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) noteert. Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Het lijkt er evenwel op dat het aandeel een dubbele bodem heeft gevormd rond de €220. Een ‘green shoot’ in de vorm van een mooie positieve groene candle kan aangeven dat het aandeel (licht) kan opveren. Hiervan kunnen we profiteren door het schrijven van een far out of the money put. Onderstaand leggen we een verkochte (short) put uit, waarmee het aandeel eventueel met korting kan worden gekocht.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €245.
Tweede weerstand: €262.
Eerste steun: €212,05.
Tweede steun: €180.

Actie: We schrijven een put op Unibail-Rodamco.

Toelichting:
We schrijven een put op AEX-fonds Unibail-Rodamco (tickersymbol ULA en bij Lynx ook UBL). We schrijven een november OTM put, omdat de koers recent gezakt is van ULA en we niet verwachten dat de koers naar €200 gaat en dat de steun van €220 zal houden. Het aandeel hoeft dus niet hard te stijgen, want iedere dag komt er wat tijdswaarde naar ons toe. Huidige koers Unibail-Rodamco: €221,05

Bestaande positie:
Geen
Actie: Schrijven (Open Sell): 1 ULA NOV 200 Put @ €1,75 (ontvangen).

Nieuwe positie: Short: 1 ULA NOV 200 Put.

short-put-ula

P&L-chart Short Put Unibail-Rodamco

Op basis van bovenstaande prijzen ontvingen we €175. We kunnen deze premie bijschrijven bij een expiratiestand in november boven €200 zodat we dus een ruime marge hebben.

Het Break-even-point bedraagt €198,25 (uitoefenprijs geschreven putoptie) – €1,75. Daaronder verliezen we €100 per €1-daling. Mochten de 100 aandelen worden binnengekregen op €200 per aandeel, dan hebben we als het ware de aandelen met een korting binnengekregen. De maximale winst die we kunnen behalen bedraagt de ontvangen premie ad €175 bij een expiratiekoers boven de €200.

U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.