Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Paypal is kansrijk aandeel

PayPal heeft exposure richting zowel de consument als technologie, het is in 1998 opgericht, gekocht door Ebay en later afgesplitst en heeft een goede reputatie. PayPal faciliteert (creditcard-) betalingen met voordelen dat niet steeds codes en creditcardnummers moeten worden opgezocht, een one-touch online koopknop, verzekering dat als je geen producten ontvangt je je geld terugkrijgt, de retailer ziet niet direct gegevens van de koper ofwel veiliger en sneller om te kopen en de verkoper verkoopt makkelijker waardoor de conversie ratio hoger ligt.

De omzet is circa 10 miljard dollar en de groei circa 15% per jaar. PayPal pakt 2 a 3% van de omzet van online retailers, de groei zit hem in de sterk stijgende online sales en betalingen ofwel Paypal zit in een stevige groeimarkt. Het werkt samen met mastercard en Visa, heeft wereldwijd 14,5 miljoen retailers, grote retailers zoals Ikea sluiten zich aan. Wij verwachten dat PayPal zal blijven groeien. Winstmarges kunnen groeien van ca 15% naar 20-22%, PayPal heeft geen schulden, een lage belastingdruk omdat het internationaal opereert, netto cash van 4.19 dollar per aandeel en is goed verhandelbaar.

De DCF waarde is 48 aan de onderkant, midden 54 en optimistisch 60 dollar, het koersdoel is 50 dollar voor de komende maanden en 54 dollar op middellange termijn. De verwachte EPS 2016 is 1,5, en 2017 1,7-1,8. De waardering versus koersdoel is aantrekkelijk te noemen met een marge van 20% á 36% op middellange termijn.

Koersontwikkeling Paypal
Koersontwikkeling Paypal

Rating: Buy
Koersdoel: 54
52wk Range: 30.52-41.75

Bron: Helliot Vermogensbeheer NV

Disclaimer: Helliot Vermogensbeheer NV is geregistreerd bij de AFM, de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. Op moment van publicatie kunnen de auteur en cliënten van Helliot Vermogensbeheer NV posities hebben in genoemde effecten. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen en kan afwijken van- of niet consistent zijn met overige research adviezen of cliëntenbelangen. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie op de toekomst. Op deze publicatie is de Disclaimer inzake publicaties van Helliot Vermogensbeheer van toepassing. Voor de volledige tekst van de disclaimer, voor gebruik en methodologie, verwijzen wij u naar onze disclaimer op www.helliot.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *