Is het tijd om aandelen bij te kopen?

Bivakkeren financiële markten op de bodem van het dal? Is het nu tijd om bij te kopen? Voorzichtig, de geschiedenis leert dat plotselinge crashes gevolgd worden door een reeks van naschokken. De markt moet op zoek naar een nieuw evenwicht.

Voorbeelden uit 2011 en 2018 leren dat koersen over een maand niet hoger hoeven te zijn dan nu het geval is. Ook 1929, 1987 en 2008 laten hetzelfde beeld zien. Het duurt op zijn minst enkele weken voordat markten uitgebodemd zijn.

Er is nog een element dat ertegen pleit, dat we het ergste achter de rug hebben. Als de markt echt zijn dieptepunt heeft bereikt, zijn beleggers niet langer bang, maar veel eerder gelaten. Ze vragen zich niet langer af of de draai naar boven is begonnen. Nee, ze vragen zich alleen nog maar af hoe ver en diep de val nog kan zijn. Goed nieuws maakt geen enkele indruk meer.

Van gelatenheid nu is absoluut nog geen sprake. Stieren en beren houden elkaar nog steeds in evenwicht. In 2009, vlak voor het dieptepunt van de markt, waren de beren absoluut in overtal en overheerste het negativisme!

Dit is uiteraard geen diepgravende studie, het zijn eerste, snelle indrukken uit vergelijkingen.

Automatisch systeem op de DAX

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen.

Terwijl de markten overgaan in een regelrechte crashmodus, stapelen de winsten op bij ons automatisch systeem voor de DAX. Wij hebben geprofiteerd van de daling en met een forse winst gesloten. Daarmee hebben we dit jaar al een rendement van 68% geboekt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

1 gedachte over “Is het tijd om aandelen bij te kopen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.