Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goede redenen om aandelen te kopen

De wereldeconomie verzwakt, het handelsconflict tussen China en de VS verergert en bedrijven verlagen hun winstvoorspellingen. Vanuit het oogpunt van Paul Quinsee van JP Morgan Asset Management is dit allemaal geen reden om weg te blijven van de aandelenmarkt.

Bron: investing,com MSCI All Country World Index

De Amerikaanse aandelenkoersen stijgen sinds maart, zij het langzamer dan aan het begin van het jaar. In de eerste helft van het jaar boekten wereldwijde aandelen het beste rendement in meer dan 20 jaar in termen van de MSCI All Country World Index. Hoewel de initiële koersen laag waren, werd winst geboekt tegen de achtergrond van een vertragende economische groei.

Veel van de portefeuillebeheerders zijn nog steeds zeer voorzichtig met de vooruitzichten voor aandelenmarkten. De belangrijkste reden voor de terughoudendheid is het contrast tussen stijgende koersen en dalende winstverwachtingen. Binnen de markten zijn er echter volop mogelijkheden voor actieve aandelenselectie.

Voor waardebeleggers is de groeiende waarderingskloof tussen waarde en groei een probleem. In de tussentijd is deze kloof zelfs op een niveau dat in het verleden een indicatie was voor een solide outperformance op goedkope aandelen.

Bovendien vinden onze op groei gerichte beleggers nog steeds tal van bedrijven die op de lange termijn succesvol kunnen zijn. De nadruk ligt hier op softwarebedrijven, hoewel deze sector hoog gewaardeerd is. Van bijzonder belang voor groei-investeerders zijn kleinere bedrijven die profiteren van digitale transformatieprocessen in verschillende industrieën en die minder goed gereguleerd zijn dan sommige megacaps in de technologiesector.

Er zijn goede redenen om aandelen te kopen

Er zijn goede redenen om in aandelen te beleggen. Groeiaandelen hebben nog steeds goede fundamentals. Voor nieuw geld is het waarschijnlijker dat de koopjesjacht in de segmenten met lage waarde, in small cap-aandelen en in internationale aandelen plaatsvindt.

2019 kan een goed jaar zijn voor aandelenbeleggers. Op dit moment schommelen de winstvooruitzichten echter nog steeds. Marktwaarnemers verwachten een lage groei in geïndustrialiseerde landen en opkomende economieën stagneren. De inzinking van de winstvooruitzichten op korte termijn die een jaar geleden begon, zet zich in een gematigder tempo voort.

Toenemende zorgen over het handelsgeschil tussen China en de VS hebben de afgelopen weken geleid tot aanzienlijke winstherzieningen in cyclische sectoren zoals de basisindustrie, industrie en autofabrikanten. Interessant is dat na een daling van het volatiele halfgeleidersegment ook de winst in de technologiesector wordt getemperd. Beleggers hebben dit al doorzien.

De winnaars van dit jaar zijn onder meer large-cap groeiaandelen en aandelen van bedrijven die relatief immuun zijn voor de wereldwijde economische neergang.

Deze trends bestaan ​​al vele jaren. De duidelijke winnaar van de afgelopen tien jaar is de Amerikaanse markt. De technologiesector heeft het beter gedaan en qua marktwaarde komt 75 procent van de wereldwijde technologiebedrijven uit de VS.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *