Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gilissen: koop oliedienstensector

De oliedienstensector is kansrijk. Het favoriete aandeel van de zakenbank is Fugro.

Zakenbank Gilssen heeft vandaag een sectorrapport gepubliceerd over de Nederlandse olie service  sector. Zijn zijn positief op deze sector vanwege noodzakelijke investeringen bij de  olieproducten, verder herstel van de olieprijs, nieuwe technologieën zorgen voor nieuwe  dienstverlening en de hernieuwde activiteit die momenteel in de sector is waar te nemen.

Fugro

Fugro voegt met de hoogwaardige technologische inhouse kennis waarde toe voor klanten en daardoor ook voor aandeelhouders. Het koersdoel op Fugro bedraagt Eur 52,00. Zij nemen Fugro per vandaag in hun lijst met Top Picks ten koste van SBM Offshore.

SBM Offshore

Reden voor de wijziging is dat ondanks gelijke waardering en groeipotentieel Fugro een sterkere balans heeft, het management een beter track record, het bedrijf breder gespreid is Fugro profiteert van een succesvolle overname strategie. SBM Offshore profiteert van de toename van de olieproductie uit velden op zee, tegenover de dalende productie van bestaande velden op land. Het bedrijf is met circa 20 FPSO’s de wereldwijde marktleider. Het advies van Gilissen op SBM Offshore blijft Buy, met koersdoel Eur 19,00. Zij verwijderen het aandeel van hun Top Pick lijst.

DockWise

Dockwise is na jaren gevestigd te zijn in Bermuda teruggekeerd naar eigen bodem in Breda en overweegt nu een beursnotering aan de Nederlandse beurs. Het bedrijf kampt met een hoge schuld doordat private equity firm 3i het met schuld gefinancieerd kocht en naar de beurs bracht. De zakenbank verwacht echter dat Dockwise binnen de covenanten blijft waardoor koersherstel mogelijk is. Dockwise krijgt tevens een koopaanbeveling met koersdoel van NOK 15,00, wat een koerspotentieel van ruim 100% inhoudt.

Vopak

Vopak tot slot behoudt de Hold rating met koersdoel Eur 51,00. De koers is al hersteld boven oude toppen en de premium waardering ten opzichte van sectorgenoten reflecteert de kwaliteiten van dit bedrijf. Door toegenomen opslagcapaciteit wereldwijd zien wij op termijn de marges verkleinen.

Conclusie

De huidige waarderingen voor de Nederlandse olie service sector laten nog ruimte over voor een verdere weg omhoog. De vooruitzichten voor de winstontwikkeling van olie service bedrijven is gezien de noodzaak om te investeringen bij olieproducenten en verder verwacht herstel van de olieprijs gunstig. Op basis van de defensieve kwaliteiten van Fugro, de lage waardering, de gunstige winstgroeivooruitzichten en de solide balans gaat de voorkeur van Gilissen uit naar Fugro.

Zowel ondergetekende als de redactie hebben geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *