Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vijf tips voor Sell in May

De Amerikaanse beurs is absurd overgewaardeerd en mogelijk breekt nu een periode van zwakte op de aandelenmarkten aan. De aloude beurswijsheid: ‘sell in May, but remember, come back in september’ kan dit jaar wel eens opgeld doen. De analisten van FBN Securities hebben de resultaten van deze beleggingsstrategie van de afgelopen 20 jaar onder de loep genomen en komen tot de conclusie dat het goed werkt.

Zij onderzochten drie groepen beleggers met elk een belegging van  van $1.000. De eerste groep stapte alleen in de markt in januari, februari, maart, april en in de periode oktober-december. De tweede groep zat alleen in de markt tussen mei-september en de derde groep zat altijd volbelegd. Het kapitaal van dezse laatste groep groeide aan tot $4.000 terwijl het vermogen van de eerste groei steeg naar $5.000, De tweede deed zoals de beurswijsheid het voorspelde, het slechts waarbij een negatief rendement werd gemaakt.

Eerder schreef ik ook dat de beurs op dun ijs schaatst. Slechts een handvol aandelen zijn goed voor de grootste deel van de stijging van de beurs. Apple, Facebook en Amazon waren goed voor bijna een derde van de stijging van de toonaangevende beursgraadmeter. Dit is een teken dat de stijging niet echt duurzaam is. Het is mogelijk raadzaam om wat winst te nemen en aandelenposities af te bouwen. Ook kan geprofiteerd worden van deze zwakte.

Wij hebben voor u 5 aandelen geselecteerd waarmee u in kunt spelen op een daling. U kunt deze tip als belegger kosteloos van ons ontvangen.

>>> VRAAG HIER NU KOSTELOOS AAN <<<

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

3 gedachten over “Vijf tips voor Sell in May”

 1. Zou daar nog maar niet zo zeker van zijn, en zeker voor de Dow Jones niet. Maargoed, in elke bearmarkt zitten bewegingen omhoog, die kunnen benut worden. Maar heel groot zullen ze niet zijn, dat is vragen om moeilijkheden…

  Zou het gewoon anders doen, nu verkopen, short posities innemen, in september cashen,en niet meer terug komen. Als het om de mythe ‘sell in May’, en september, gaat dan..

  De aankomende tijd is de droom voor iedereen die geld wilt verdienen op de beurs, pak het dan gelijk goed aan, sell in May and stay away, en koop wat shorts…

 2. Het hele ‘sell in May’ gebeuren beslaat een periode van 5 maanden, en is niet voor niets 5 maanden durend..

  Markten ‘werken’ met Fibonacci gerelateerde cijfers en bij 5 is de top te vinden, iets wat magisch lijkt is gewoon normaal verloop van de markt, en bij markten die sowieso een bullmarkt tegemoet gaan.

  Bij markten waar de bullmarkt is geëindigd, en de meesten staan op dat punt, staat 5 dan precies voor het omgekeerde,een low.. Low binnen een bearmarkt, zal dus gewoon nog lager gaan..

  Die low, en lager, wil je niet in je portefeuille zien dus doe je er beter aan om niets met het ‘sell in May’ gebeuren te doen, tenzij je koppig bent en dwars tegen de natuur in wilt gaan natuurlijk….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vijf tips voor Sell in May

Source: _Tophee_ & https://flic.kr/p/3xrxCF
Source: _Tophee_ & https://flic.kr/p/3xrxCF

De Amerikaanse beurs is absurd overgewaardeerd en mogelijk breekt nu een periode van zwakte op de aandelenmarkten aan. De aloude beurswijsheid: ‘sell in May, but remember, come back in september’ kan dit jaar wel eens opgeld doen. De analisten van FBN Securities hebben de resultaten van deze beleggingsstrategie van de afgelopen 20 jaar onder de loep genomen en komen tot de conclusie dat het goed werkt.

Wij hebben voor u 5 aandelen geselecteerd waarmee u in kunt spelen op een daling. U kunt deze tip als belegger kosteloos van ons ontvangen.

Op dit artikel is onze Privacyverklaring van toepassing KLIK HIER

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur