Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Twee dividendkoningen in coronatijd

In tijden van volatiliteit op de markt zijn veel beleggers op zoek naar aandelen die constant dividend kunnen uitkeren. Alle ogen zijn gericht op de gezondheidssector, aangezien bedrijven blijven vechten om een ​​einde te maken aan de COVID-19-pandemie. Gezien de verwoesting veroorzaakt door het coronavirus in de wereldeconomie, is de gezondheidssector relatief veilig. In april, toen de Health Care Select Sector SPDR ETF (NASDAQ: A14QB2) volgde, groeide de gezondheidszorg met 12,5% terwijl de S&P 500 met bijna 18% steeg.

Gezondheidszorg is een van de weinige sectoren waar momenteel veel vraag naar is, aangezien bedrijven werken aan de ontwikkeling van COVID-19-vaccins, behandelingen en diagnostische tests. De sector biedt echter ook een redelijk deel van de volatiliteit. Dus voor beleggers die stabiliteit en inkomen zoeken tijdens de pandemie, zouden deze twee aristocraten in de gezondheidszorg een goede keuze moeten zijn in tijden van chaos.

Waarom u dividendaristocraten in de gaten moet houden

In tijden van marktvolatiliteit zijn veel beleggers op zoek naar aandelen die constant dividend kunnen uitkeren – bijvoorbeeld dividendaristocraten, bedrijven die betalen en al meer dan 25 jaar dividend verhogen. Een betrouwbare inkomstenbron is welkom in onzekere tijden en dividendaristocraten bieden solide balansen en richten zich op het vergroten van hun winstgevendheid. Deze twee reuzen van de gezondheidszorg passen goed in het plaatje – en zien er nu uit als goede aankopen.

Johnson & Johnson

Wie kent de Johnson & Johnson- niet (WKN: 853260)? Listerine, Neutrogena, Clean & Clear, Benadryl, Stayfree en vele anderen zijn basisverzorgingsproducten in het leven van consumenten. De zorggigant heeft producten in drie segmenten: consumentengezondheid, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Als dividendaristocraat verhoogt Johnson & Johnson het aangepaste bedrijfsresultaat al 35 jaar. Als kers op de taart heeft het bedrijf de dividendbetalingen aan aandeelhouders de afgelopen 58 jaar gestaag verhoogd.

Het bewezen vermogen van het bedrijf om zijn dividend te verhogen, ongeacht de economische en zakelijke omstandigheden, maakt het een uitstekend inkomstenaandeel. Midden in de pandemie kondigde Johnson & Johnson in april een dividendverhoging van 6,3% aan, van $ 0,95 per aandeel naar $ 1,01. Dit komt overeen met een dividenduitkering van 44% in het eerste kwartaal. (De dividenduitkeringsratio wordt berekend door het dividend per aandeel te delen door de winst per aandeel om te meten of de dividendbetalingen van het bedrijf duurzaam zijn; lager is beter.)

In het eerste kwartaal van fiscaal 2020 stegen de aangepaste winsten jaar op jaar met 9,5% tot $ 2,30 per aandeel, en de omzet van $ 20,7 miljard was 3,3% hoger dan het jaar ervoor. Het segment Medical Devices noteerde een omzetdaling van 4,8% als gevolg van de negatieve impact van de COVID-19-pandemie, terwijl de segmenten Pharmaceuticals en Consumer Health met respectievelijk 10,2% en 11% op jaarbasis groeiden.

Johnson & Johnson toonde aan dat geen enkel bedrijf of bedrijfstak volledig immuun is voor de effecten van COVID-19 en verlaagde de prognose voor het fiscale jaar 2020 om de negatieve effecten van de pandemie te weerspiegelen. Het schat nu de winst op $ 79,2 tot $ 82,2 miljard (de mediaan is gelijk aan een verlies van 1,75% ten opzichte van een eerder voorspelde winst van 5%) en de aangepaste winst per aandeel op $ 7,50 tot 7,90 Dollars (in januari was de schatting $ 8,95 tot $ 9,10).

Johnson & Johnson ontwikkelt een vaccin tegen COVID-19, dat volgens planning tegen september zal beginnen met de eerste fase van klinische proeven bij mensen; de behandeling zou begin 2021 goedgekeurd kunnen worden voor noodgevallen. In samenwerking met de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), een instelling die deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, heeft het bedrijf bijna 1 miljard doses van dit vaccin ontwikkeld.

Maar meer dan 70 bedrijven werken ook aan een COVID-19-vaccin en Johnson & Johnson zou er niet naar streven om hiervan te profiteren. Wat betreft de inspanningen van een vaccin, is de manier waarop Johnson & Johnson de dimensies van haar activiteiten en productiecapaciteit benadrukt, veelbelovend.

Het segment consumentengezondheid van het bedrijf groeit langzaam, maar farmaceutische en medische hulpmiddelen maken dit meer dan goed. Johnson & Johnson blijft haar winst verhogen en constante en verhoogde dividenden uitkeren aan aandeelhouders. Het dividendrendement bedraagt ​​momenteel 2,56% vergeleken met het S&P 500-gemiddelde van 2%.

Medtronic

Net als Johnson & Johnson is Medtronic (NASDAQ: A14M2J) een dividendaristocraat die de uitbetalingen in de afgelopen 42 jaar heeft verhoogd. Medtronic, een fabrikant van medische apparatuur gevestigd in Ierland, heeft momenteel niet een zeer hoog dividendrendement van slechts 2,2%, maar het vermogen om dit dividend te verhogen maakt het bedrijf in deze moeilijke tijden een opwindend aandeel.

In maart kondigde het bedrijf een dividendverhoging van 8% aan voor het vierde kwartaal van 2020. Daarnaast zag het bedrijf zowel omzet als winst toenemen; De eerste steeg met 2,3% tot 7,7 miljard dollar in het derde kwartaal en de laatste met 12% tot 1,44 dollar per aandeel. Medtronic heeft momenteel een dividenduitkeringsratio van 38%.

Recentelijk heeft Medtronic zich gericht op het verhogen van de productie van ventilatoren om COVID-19 te bestrijden, en streeft het eind juni naar meer dan 1.000 per week. Ondanks deze vraag heeft Medtronic ook last van tegenwind als gevolg van de pandemie. Veel ziekenhuizen stellen electieve en semi-selectieve procedures uit en patiënten vermijden behandeling als het niet dringend is. Als gevolg hiervan is de wereldwijde vraag naar andere medische apparatuur dan ventilatoren afgenomen en kan Medtronic in het vierde kwartaal worden beïnvloed.

Desondanks heeft Medtronic in het derde kwartaal haar prognose voor het boekjaar 2020 verhoogd. Het bedrijf kondigde aan dat de organische omzet in het vierde kwartaal met 4,5% zou kunnen groeien en dat de winst per aandeel rond de $ 1,64 zou kunnen liggen, waarbij geen van deze schattingen rekening houdt met de impact van COVID-19.

En het is goed nieuws dat er nog steeds veel vraag is naar drie van zijn productlijnen (cardiovasculaire producten, minimaal invasieve therapieën en diabetesbehandeling). Vóór COVID-19 waren deze producten goed voor 10% van de wereldwijde verkoop.

De balans van Medtronic is solide met ongeveer $ 11 miljard aan contanten en investeringen en een niet-opgenomen kredietlijn van $ 3,5 miljard. Het management zei ook dat er in maart 2021 geen schuld zal vallen vanwege de staat. De onderneming kan haar activiteiten uitbreiden door strategische overnames en een groeiend dividend uitkeren aan aandeelhouders.

Bent u op zoek naar een stabiel inkomen?

Tot op heden zijn de aandelen van Johnson & Johnson met 2,4% gestegen, terwijl de aandelen van Medtronic met 13,7% zijn gedaald. Ondertussen is de S&P 500 met 11% gedaald.

Als dividendaristocraten hebben beide bedrijven een stabiele business. Ze blijken resistent te zijn tegen recessies en kunnen dividenden verhogen ondanks marktvolatiliteit, zelfs in onstabiele markten. Als u een risicomijdende belegger bent die op zoek is naar enige stabiliteit in uw portefeuille en op zoek bent naar consistente dividendinkomsten op de lange termijn, dan zijn Johnson & Johnson en Medtronic wellicht de aandelen die u zou moeten overwegen.

Hoe om te gaan met een marktcrash

Lange tijd ging de beurs omhoog totdat begin 2020 alles plotseling veranderde. Het coronavirus treft de hele wereld en ook de beurzen. Supply chains worden onderbroken, reizen geannuleerd en consumptie uitgesteld. Voor de economie zal het niet gemakkelijk zijn. De Duitse economie was zelfs vóór het coronavirus niet sterk. Het is erg moeilijk voor te stellen hoe gevoelig de beurzen zullen zijn voor economische zwakte. U kunt zich enkele onooglijke scenario’s voorstellen.

Natuurlijk is het nooit prettig als je eigen portefeuille aan waarde verliest, maar als je met een paar zaken rekening houdt, kun je ook in moeilijke tijden geld verdienen. Wij hebben een systeem ontwikkeld die profiteert van stijgingen én dalingen in de markt. Dus, of de economie goed of slecht gaat: er valt altijd rendement te behalen! Dit jaar staan we op een winst van ruim 50%.  Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Bron: Boerse-express.com

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *