DAX: koopjesjagers stappen in

Zelfs kleine tegenslagen in de Duitse aandelenindex worden herhaaldelijk op de markt gebruikt om aankopen te stimuleren, wat een positief signaal is. De toenemende volatiliteit is echter zorgwekkend.

De terugval van de DAX onder de korte termijn gemiddelde koers ( oranje ), die voorheen een stabiliserend effect had, is onlangs een negatief teken (rood) geweest. Tegelijkertijd nam de nervositeit weer toe – na in april te zijn gekalmeerd, brak de index nu voor het eerst onder zijn statistisch “normale” fluctuatieband (donkergrijs gebied). Maar al bij het eerste potentiële bodemvormingsgebied rond 10.100 / 10.200 is er een duidelijk herstel, dat een tegengestelde boodschap afgeeft (groen).

Over het geheel genomen geven deze aanvankelijk tegenstrijdige signalen aan dat het handelsbereik van de voorgaande weken tussen ongeveer 10.100 en 11.000 / 11.250 kon blijven bestaan. Maar wees voorzichtig: als de DAX bij de volgende poging onder de 10.100 komt, zal de volgende stabilisatielijn pas rond 9400 op de kaart verschijnen.

Vanuit vogelperspectief zal de huidige bearmarkt-rally naar verwachting onder de 11.500 stagneren. Een verdere verhoging van de langjarige gemiddelde koers (paars) met 12.000 is idealiter mogelijk, maar speculatie daarover is riskant. Een geleidelijke daling van de markt – onderbroken door incidentele dynamische bewegingsimpulsen in beide richtingen, maar vooral naar de bodem – blijft het meest waarschijnlijke scenario voor de komende maanden.

Steunen en weerstanden

Grafiekmarkeringen niveau Sterkte
Bovenste doel 2 11.250,00 medium
Bovenste doel 1 10.700,00 zwak
Verlaag doel 1 10.100,00 medium
Verlaag doel 2 9.400,00 medium

Bron: Boerse-online.de

Hoe om te gaan met een marktcrash

Lange tijd ging de beurs omhoog totdat begin 2020 alles plotseling veranderde. Het coronavirus treft de hele wereld en ook de beurzen. Supply chains worden onderbroken, reizen geannuleerd en consumptie uitgesteld. Voor de economie zal het niet gemakkelijk zijn. De Duitse economie was zelfs vóór het coronavirus niet sterk. Het is erg moeilijk voor te stellen hoe gevoelig de beurzen zullen zijn voor economische zwakte. U kunt zich enkele onooglijke scenario’s voorstellen.

Natuurlijk is het nooit prettig als je eigen portefeuille aan waarde verliest, maar als je met een paar zaken rekening houdt, kun je ook in moeilijke tijden geld verdienen. Wij hebben een systeem ontwikkeld die profiteert van stijgingen én dalingen in de markt. Dus, of de economie goed of slecht gaat: er valt altijd rendement te behalen! Dit jaar staan we op een winst van ruim 50%.  Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.