Top 10 groeiaandelen voor 2023

Ben je op zoek naar aandelen die je portefeuille een boost kunnen geven in 2023? Dan heb je geluk. Bank of America heeft onlangs een lijst gepubliceerd van de beste groeiaandelen voor het komende jaar, gebaseerd op hun vooruitzichten voor omzetgroei, winstgevendheid en concurrentievoordeel. Deze 10 aandelen behoren tot de favorieten van de analisten en hebben een aanzienlijk opwaarts potentieel. In dit artikel bespreken we elk van deze aandelen in detail en leggen we uit waarom ze zo aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar groei.

Hier is de tabel met de 10 beste groeiaandelen voor 2023 volgens Bank of America, samen met hun vooruitzicht voor omzetgroei, slotkoers, opwaarts potentieel en koersdoel:

De beste groeiaandelen van 2023 van Bank of America Vooruitzicht omzetgroei volgend jaar Slotkoers Opwaarts potentieel Koersdoel
Amazon (AMZN) +11,5% $127.13 +6.2% $135.00
Constellation Energy (CEG) +13,3% $93.60 -5.7% $88.00
Chipotle Mexican Grill (CMG) +13,1% $2,093.37 -11.6% $1,850.00
Alphabet (GOOG, GOOGL) +11,1% $116.87 +6.9% $125.00
Eli Lilly (LLY) +19,7% $453.16 -14.0% $390.00
Match (MTCH) +11,6% $43.49 +51.8% $66.00
Progressive (PGR) +12,7% $131.08 +32.8% $174.00
SolarEdge Technologies (SEDG) +22,4% $264.99 +48.3% $393.00
T-Mobile (TMUS) +3,6% $137.34 +27.4% $175.00
United Rentals (URI) +4,3% $444.97 +1.1% $450.00

Amazon (AMZN)

Amazon is de grootste e-commerce speler ter wereld, maar het bedrijf doet veel meer dan alleen producten online verkopen. Amazon is ook de marktleider in cloud computing met zijn Amazon Web Services (AWS) platform, dat een hoge marge en een sterke vraag geniet. Daarnaast verdient Amazon geld met commissies en diensten aan derde verkopers op zijn marktplaats, met abonnementen zoals Prime, Kindle Unlimited en Audible, en met fysieke winkels zoals Whole Foods Market.

Amazon heeft in 2022 te maken gehad met uitdagingen, zoals hogere kosten, lagere winstmarges, tragere groei van AWS en concurrentiedruk van andere e-commerce spelers. Toch blijft het bedrijf innoveren en investeren in nieuwe gebieden, zoals gezondheidszorg, reclame, streaming en kunstmatige intelligentie. Volgens Bank of America heeft Amazon een “buy” rating en een koersdoel van $135 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 6% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Amazon een omzetgroei van 11,5% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar online winkelen, cloud computing en digitale content.

Constellation Energy (CEG)

Constellation Energy is een energiebedrijf dat elektriciteit en aardgas levert aan residentiële en zakelijke klanten in de Verenigde Staten. Het bedrijf is ook actief in de productie en handel van energie, en in de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie.

Constellation Energy heeft geprofiteerd van de stijgende energieprijzen in 2022, die werden veroorzaakt door de toenemende vraag na de pandemie, de beperkte aanbodcapaciteit en de geopolitieke spanningen. Het bedrijf heeft ook zijn efficiëntie verbeterd en zijn schuld verlaagd. Volgens Bank of America heeft Constellation Energy een “neutral” rating en een koersdoel van $88 per aandeel, wat neerkomt op een daling van ongeveer 6% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Constellation Energy een omzetgroei van 13,3% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar elektriciteit en aardgas, vooral in de wintermaanden.

Chipotle Mexican Grill (CMG)

Chipotle Mexican Grill is een fast-casual restaurantketen die gespecialiseerd is in burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse gerechten. Het bedrijf staat bekend om zijn verse ingrediënten, aanpasbare menu’s en duurzame praktijken.

Chipotle Mexican Grill heeft een indrukwekkend herstel laten zien na de uitbraak van het coronavirus, die het bedrijf dwong om veel van zijn restaurants te sluiten of te beperken. Het bedrijf heeft zich snel aangepast aan de veranderende consumentenvoorkeuren door zijn digitale bestel- en bezorgmogelijkheden te verbeteren, zijn loyaliteitsprogramma te versterken en nieuwe menu-items te introduceren. Volgens Bank of America heeft Chipotle Mexican Grill een “buy” rating en een koersdoel van $1.850 per aandeel, wat neerkomt op een daling van ongeveer 12% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Chipotle Mexican Grill een omzetgroei van 13,1% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn producten, de uitbreiding van zijn restaurantnetwerk en de verhoging van zijn prijzen.

Alphabet (GOOG, GOOGL)

Alphabet is het moederbedrijf van Google, de dominante zoekmachine ter wereld. Het bedrijf genereert het grootste deel van zijn inkomsten uit online reclame, maar heeft ook andere activiteiten, zoals YouTube, Gmail, Google Cloud, Google Maps, Google Play, Chrome, Android en Waymo.

Alphabet heeft in 2022 een solide groei laten zien, ondanks de concurrentie van andere technologiebedrijven, de regelgevende druk en de privacykwesties. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de toegenomen online activiteit na de pandemie, de groeiende vraag naar cloud computing en de innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie en zelfrijdende auto’s. Volgens Bank of America heeft Alphabet een “buy” rating en een koersdoel van $125 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 7% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Alphabet een omzetgroei van 11,1% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn reclame- en clouddiensten, de diversificatie van zijn inkomstenbronnen en de verbetering van zijn winstmarges.

Eli Lilly (LLY)

Eli Lilly is een farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt en verkoopt voor verschillende therapeutische gebieden, zoals diabetes, oncologie, immunologie, neurologie en cardiologie. Het bedrijf heeft een aantal succesvolle producten op de markt, zoals Trulicity, Humalog, Alimta, Taltz en Jardiance.

Eli Lilly heeft in 2022 een sterke groei laten zien, ondanks de impact van het coronavirus op de vraag naar sommige van zijn geneesmiddelen. Het bedrijf heeft ook indruk gemaakt met zijn pijplijn van nieuwe geneesmiddelen, waaronder donanemab voor Alzheimer, tirzepatide voor diabetes en selpercatinib voor kanker. Volgens Bank of America heeft Eli Lilly een “buy” rating en een koersdoel van $390 per aandeel, wat neerkomt op een daling van ongeveer 14% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Eli Lilly een omzetgroei van 19,7% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn bestaande geneesmiddelen, de lancering van zijn nieuwe geneesmiddelen en de uitbreiding van zijn marktaandeel.

Match (MTCH)

Match is het toonaangevende online datingbedrijf ter wereld. Het bedrijf bezit en exploiteert verschillende populaire datingplatforms, zoals Tinder, Match.com, OkCupid, Hinge en Plenty of Fish.

Match heeft in 2022 een robuuste groei laten zien, ondanks de uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht voor het sociale leven. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de toegenomen vraag naar online dating na de pandemie, de verbetering van zijn producten en diensten en de acquisitie van Hyperconnect, een Zuid-Koreaans bedrijf dat gespecialiseerd is in live video- en audiochattechnologie. Volgens Bank of America heeft Match een “buy” rating en een koersdoel van $66 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 52% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Match een omzetgroei van 11,6% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn datingplatforms, vooral Tinder, de uitbreiding naar nieuwe markten en segmenten en de verhoging van zijn gemiddelde omzet per gebruiker.

Progressive (PGR)

Progressive is een van de grootste autoverzekeraars in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt ook andere soorten verzekeringen aan, zoals woning-, motor-, boot- en huisdierenverzekeringen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve en klantgerichte aanpak, zoals het gebruik van telematica om de rijprestaties te meten en de premies aan te passen.

Progressive heeft in 2022 een uitstekende groei laten zien, ondanks de toegenomen concurrentie en de hogere schadeclaims als gevolg van het coronavirus en de extreme weersomstandigheden. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de groei van zijn klantenbestand, de verbetering van zijn operationele efficiëntie en de diversificatie van zijn productaanbod. Volgens Bank of America heeft Progressive een “buy” rating en een koersdoel van $174 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 33% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat Progressive een omzetgroei van 12,7% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn verzekeringen, vooral in de auto- en woningsector, de uitbreiding van zijn distributiekanalen en de verhoging van zijn marktaandeel.

SolarEdge Technologies (SEDG)

SolarEdge Technologies is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor zonne-energie. Het bedrijf ontwerpt en produceert omvormers, optimizers, monitoringplatforms en opslagsystemen voor residentiële en commerciële zonne-installaties. Het bedrijf heeft ook activiteiten op het gebied van e-mobiliteit, zoals het leveren van vermogenselektronica en batterijen voor elektrische voertuigen.

SolarEdge Technologies heeft in 2022 een sterke groei laten zien, ondanks de verstoringen die het coronavirus veroorzaakte in de toeleveringsketen en de installatie van zonne-energie. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de toenemende vraag naar zonne-energie over de hele wereld, de verbetering van zijn productkwaliteit en -prestaties en de uitbreiding naar nieuwe markten en segmenten. Volgens Bank of America heeft SolarEdge Technologies een “buy” rating en een koersdoel van $393 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 48% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat SolarEdge Technologies een omzetgroei van 22,4% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn oplossingen voor zonne-energie, vooral in Europa en Noord-Amerika, de lancering van nieuwe producten en diensten en de groei van zijn e-mobiliteitsactiviteiten.

T-Mobile (TMUS)

T-Mobile is een van de grootste draadloze dienstverleners in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt spraak-, data- en videodiensten aan particuliere en zakelijke klanten via zijn 4G- en 5G-netwerken. Het bedrijf heeft ook activiteiten op het gebied van breedbandinternet, streamingvideo en prepaidkaarten.

T-Mobile heeft in 2022 een indrukwekkende groei laten zien, ondanks de intense concurrentie en de regelgevende druk in de draadloze sector. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de succesvolle integratie van Sprint, die het in 2020 overnam, de uitbreiding van zijn 5G-dekking en -capaciteit, de toename van zijn klantenloyaliteit en -tevredenheid en de lancering van nieuwe producten en diensten. Volgens Bank of America heeft T-Mobile een “buy” rating en een koersdoel van $175 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 27% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat T-Mobile een omzetgroei van 3,6% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn draadloze diensten, vooral in de 5G-sector, de uitbreiding van zijn marktaandeel en de verbetering van zijn winstmarges.

United Rentals (URI)

United Rentals is de grootste verhuurder van apparatuur in de wereld. Het bedrijf verhuurt een breed scala aan apparatuur, zoals graafmachines, heftrucks, generatoren, luchtcompressoren en steigers, aan klanten in de bouw-, industrie- en nutssector.

United Rentals heeft in 2022 een solide groei laten zien, ondanks de impact van het coronavirus op de bouwactiviteit en de vraag naar apparatuur. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de toename van de infrastructuuruitgaven, de verbetering van zijn operationele efficiëntie en de acquisitie van General Finance Corporation, een leverancier van mobiele opslag- en modulaire kantooroplossingen. Volgens Bank of America heeft United Rentals een “buy” rating en een koersdoel van $450 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 1% ten opzichte van de huidige koers. De analisten verwachten dat United Rentals een omzetgroei van 4,3% zal realiseren in 2023, dankzij de sterke vraag naar zijn apparatuurverhuurdiensten, vooral in de niet-residentiële bouwsector, de uitbreiding van zijn productaanbod en geografische aanwezigheid en de verhoging van zijn prijzen.

Conclusie

Deze 10 groeiaandelen zijn volgens Bank of America de beste keuzes voor 2023. Ze hebben allemaal een aantrekkelijk groeipotentieel, een solide concurrentiepositie en een gunstig vooruitzicht voor het komende jaar. Ze kunnen ook profiteren van bepaalde trends, zoals de toename van online activiteit, de transitie naar hernieuwbare energie, de innovatie op het gebied van gezondheidszorg en technologie en de stimulering van de economie.

Als je op zoek bent naar aandelen die je portefeuille een boost kunnen geven in 2023, dan zijn deze 10 groeiaandelen zeker het overwegen waard. Maar vergeet niet om je eigen onderzoek te doen, je risicotolerantie te bepalen en je beleggingsdoelen te volgen.

Bronnen

De informatie in dit artikel is gebaseerd op Forbes. (2023). 10 Best Growth Stocks Of July 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.