Tesla in zijn achteruit

In de afgelopen 27 weken heeft het aandeel Tesla een RSL-waarde (Relatieve Sterkte Lijn) van 0,75 laten zien. Dit betekent dat het aandeel momenteel een van de relatief zwakste is in de Nasdaq-100. Het beeld van de grafiek ziet er ook niet goed uit, want sinds het begin van het jaar heeft het aandeel van de autofabrikant veel waarde verloren.

Negatieve trends en patronen

Deze daling is vooral zichtbaar in een negatief patroon tussen de 50- en de 200-weekse lijnen, die momenteel op respectievelijk 223,03 en 226,84 USD staan. Sinds eind januari is er ook een voltooide topvorming te zien. Al deze factoren wijzen op een aanhoudende neerwaartse trend.

Een interessante ontwikkeling

Wat nu interessant wordt, is dat het aandeel sinds begin maart een zijwaartse beweging heeft gemaakt tussen ongeveer 180 USD en 160,50 USD. Deze week is er echter een doorbraak uit dit consolidatiepatroon geweest, namelijk met een neerwaartse gap (161,38 USD naar 158,30 USD). Dit zou theoretisch kunnen leiden tot een verdere daling van het aandeel met 20 USD.

Wat kan de druk op Tesla’s aandelen verminderen?

Om de grootste druk op het Tesla-aandeel te verminderen, is het cruciaal dat deze gap snel wordt gevuld.

Conclusie

De technische analyse laat zien dat Tesla’s aandelen onder druk staan en een neerwaartse trend vertonen. Voor beleggers kan het verstandig zijn om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en mogelijk beschermende maatregelen te nemen zoals een stop-loss.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.