Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Teleurstellende beursdebuut van RobinHood

Van de rijken stelen en aan de armen geven, dat is wat Robin Hood deed. Dat zou ook de gelijknamige beleggingsapp moeten doen. RobinHood biedt gratis transacties aan. Nou ja gratis, dat bestaat natuurlijk niet. Het beleggingsplatform krijgt zijn inkomsten van de banken. Het sluit de transacties door naar brokers en banken en die geven Robin Hood een klein deel van de transactiekosten.

De held onder de beleggingsapps ging gisteren naar de beurs maar stelde teleur. De beursgang van $ 2,1 miljard van het handelsplatform opende donderdag vlak in New York voordat hij 8,4% onder de biedprijs sloot. Dat bracht ten minste drie kandidaten op de lijst ertoe hun debuut uit te stellen die deze week in totaal bijna $ 3 miljard zouden opbrengen.

Het Amerikaanse IPO-volume heeft dit jaar een record bereikt van meer dan $ 231 miljard, wat het totaal van $ 180 miljard in 2020 overtreft, volgens gegevens verzameld door persbureau Bloomberg. Terwijl ongeveer de helft van het volume van dit jaar afkomstig was van de hausse in acquisitiebedrijven voor speciale doeleinden, verslaat het totaal van 2021 nog steeds elk jaar, met uitzondering van SPAC’s, blijkt uit de gegevens.

Beleggers zijn selectiever geworden na het bekijken van meer dan 690 deals dit jaar. Dat bleek uit de prestaties van recente IPO’s – zelfs deals die op de eerste dag stegen, hadden de neiging om binnen de eerste maand af te vlakken.

‘Vermoeidheid bij beleggers’

Er is momenteel een beetje een beleggersmoeheid”, zei Nelson Griggs, president van de Nasdaq Stock Exchange, in een Bloomberg TV-interview. “Er is een zaak te maken over een time-out nu, maar waarschijnlijk is dat van korte duur.”

Clarios International Inc., een fabrikant van accu’s voor elektrische voertuigen, gesteund door Brookfield Asset Management, stelde de notering van $ 1,8 miljard uit die donderdagavond zou moeten worden geprijsd.

Preston Hollow Community Capital Inc., een aanbieder van gespecialiseerde financieringsoplossingen, en Teads BV, de digitale advertentietak van Altice Finco SA, de Franse miljardair Patrick Drahi, stelden ook hun beursintroducties uit, daarbij verwijzend naar de marktomstandigheden.

Dole Plc, na het uitstellen van zijn IPO en vervolgens het verkleinen van zijn doel, verlaagde de hoeveelheid aangeboden aandelen en prijsde de verkoop donderdag aan de onderkant van het bereik om $ 400 miljoen op te halen. Niet elke deal heeft te lijden en de trend om thuis te blijven is nog steeds springlevend nu Covid-gevallen in de VS toenemen en de mandaten voor maskers opnieuw worden opgelegd.

Barbecue-grillmaker Traeger Inc. steeg met 22% tijdens zijn debuut op donderdag nadat hij zijn IPO had geprijsd aan de bovenkant van een op de markt gebracht bereik om $ 424 miljoen op te halen. Rival Weber Inc., die nu op pad is om investeerders te ontmoeten voor een aandelenverkoop die maar liefst $ 797 miljoen kan opleveren, zal naar verwachting volgende week beginnen met handelen.

Maand augustus is meestal het dieptepunt van de vertraging van de zomervakantie , zei Griggs. Hij zei dat de activiteit naar verwachting na september zal aantrekken, zolang de belangstelling van beleggers terugkeert.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *