Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SuikerVerslaving

Als de hand die je koestert van suiker is lik hem dan niet helemaal op. (Scheherazade versus Dinazade)

Suikerriet is oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw Guinea waar het al 8000 jaar in gebruik en sinds 5000 jaar in cultuur is. De Arabieren, verzot op koffie met veel suiker, brachten de planten via India naar Afrika. De Portugezen brachten het in 1522 naar Zuid-Amerika na eerst Madeira, Madagaskar en de Canarische eilanden te hebben beplant. Let wel dit is voor de onderwerping en de uitroeiing door Hernán Cortés van de Atzeken. Cortés was voor hij massamoordenaar werd dus landbouwer en producent van suiker althans zijn taak was het onderwerpen, ontdekken en beschermen van de landbouwgronden.

Suiker is een goede belegging voor de komende 40 jaar. Er is voorkeur voor CSM omdat wellicht volgend jaar Purac wordt verkocht of wordt afgesplitst.

Lees het gehele verhaal op ons forum: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/grondstoffen/suiker

Andere interessante topics:

Daytraden met aandelen

Tradershoek

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “SuikerVerslaving”

 1. Avatar

  Sorry dat ik uw beleggingsmening af val, heer Ersintepe, maar

  1. ik ken (als beleggingsadviseur) geen enkele beleggingsmarkt die ik zo goed kan overzien dat ik zo’n stelling als die van u zou kunnen poneren. Mijn beleggerservaring (van enige tientallen jaren) doet mij beseffen dat zo’n uitspraak als die van u wel fout moet gaan. Er kan niet alleen in 40 jaar maar zelfs in (de afgelopen!) 10 jaar zo veel gebeuren op beleggersmarkten dat elke voorspelling een slag in de lucht wordt. 40 jaar is zo lang: dat maakt u in uw baan wellicht niet eens meer mee.
  2. als u net zo goed als ik op de hoogte bent dan is u de recente introductie van een nieuwe suikervervanger, genaamd Stevia, niet ontgaan. Maar kennelijk doet u zelf uw boodschappen niet. In uw artikel meldt u althans niets over Stevia. Ik zie Stevia op termijn als een grote bedreiging voor de prijs van suiker. Een die de suikermarkt ingrijpend kan gaan beinvloeden. Niet alleen omdat het publiek steeds meer ziet dat suiker een soort vergif is dat via voedingsmiddelen in absoluut te grote hoeveelheden het lichaam in gaat. Maar ook omdat Stevia 300 keer zoeter is dan suiker en derhalve aanzienlijk minder productiefaciliteiten, vervoer en kosten met zich mee gaat brengen als het grote publiek het eenmaal ontdekt heeft. En dan heb ik het nog niet over de gezondheidsaspecten die op andere terreinen (minder caries en gewichtsproblemen bij de bevolking) een grote rol kunnen gaan spelen als iedereen (consumenten en producenten) Stevia in plaats van suiker gaat gebruiken.
  3. ik heb het verslag van CSM gisteren niet door en door gelezen. Maar de dikgedrukte zin (winst voor bijna de helft van een product afkomstig) is mij wel bijgebleven.

  Allemaal factoren dus die een 40-jaars voorspelling m.i. zeer dubieus maken.

  1. Avatar

   Mister Doom, dit zeiden ze van Aspartaan eerst ook. Riet/bietsuiker zijn de zoetste in de natuur voorkomende zoetstoffen. Een natuurlijke zoetstof welke 30 maal zoeter is dan suiker bestaat niet! Laat u niets wijs maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *