SNS: favoriete aandelen 2011

2011 wordt een zonnig jaar voor de beurzen. Alle signalen staan op groen. Favoriete aandelen zijn onder andere ING, DSM en TomTom. Dat stelt SNS Securities in de Beleggingsvisie en Top Picks 2011.

Het optimisme wordt ontleed aan een herstel van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten maar vooral door aanhoudende groei in Azië en met name China. Het gevolg is een hogere vraag in verschillende sectoren die de bedrijfswinsten stuwt.

Aandelen erg aantrekkelijk gewaardeerd

Volgens de zakenbank zijn aandelen op dit moment erg aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van wat gemiddeld gebruikelijk is wat de koersen kan opjagen en waarom zij de lichten op groen zien.

Voorzichtigheid laten varen

Vorig jaar was de zakenbank nog voorzichtig en stelde een lijst op met defensieve aandelen. Zij noemden destijds hun lijst “een kaleidoscoop van mogelijkheden”. Daar SNS nu optmistisch is heeft het geen zin om defensieve aandelen in de lijst op te nemen. In plaats van hebben ze hun favorieten aandelen in drie categorieën opgedeeld:

 • Macro strategie: de aandelen Beter Bed, ING, DSM en TomTom. Aandelen met een (relatief) hoge beta en een (in)directe aanwezigheid in de opkomende landen zullen meer in koers stijgen dan anderen. Ook bedrijven actief in de consumentensector kunnen profiteren van een verbetering van het sentiment.
 • Small en midcap : Besi, Brunel and Heijmans
 • Evergreens : Arcadis, Fugro and Imtech : bedrijven met sterke track record, een ervaren management, een solide balans en aanwezig in groeimarkten.

Track record

Interessant is dat SNS ook heeft bijghouden wat het rendement van de favoriete aandelen zijn. Vorig jaar stelden zij teleur maar sinds 2003 hebben de top picks van SNS 125% beter dan de AEX en 43% beter dan de AMX gedaan.

Track record favoriete aandelen SNS
Track record favoriete aandelen SNS

Tabel: SNS Top Picks 2011

Koers Koersdoel Opwaarts potentieel (%)
Macro Strategie
Beter Bed 20,2 22 9
ING 7,02 9 28
DSM 38,36 45 17
TomTom 7,25 8,5 17
Small en midcap
Besi 4,18 6,5 56
Brunel 24,9 32 29
Heijmans 14,31 20 40
Evergreens
Arcadis 16,07 19 18
Fugro 52,51 60 14
Imtech 25,79 30 16

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

6 gedachten over “SNS: favoriete aandelen 2011”

 1. Ja het klinkt allemaal heel logisch maar als je een aanhoudende groei mag verwachten in Azie dan zouden ze dat ook kunnen afremmen zoals China nu. En een renteverhoging is nooit goed voor de beurs.

 2. Onno, economie is nooit mechanisch. Je moet het altijd in de context zien. Een renteverhoging kan slecht uitpakken voor de beurs maar dat is niet altijd het geval. In een groeiende economie waarbij bedrijfswinsten flink stijgen is een renteverhoging mijn inziens niet schadelijk voor de beurs.

  Een renteverhoging, een instrument van centrale banken,is daarnaast een reactor en niet een actor.

 3. Ik ben voor een project opzoek naar de Beta van Arcadis, Ordina, Oranjewoud en DPA. Wie weet waar ik dit kan vinden?

 4. Richard de Jong

  Beste Pieniminie,

  De Beta t.o.v. wat? De AEX of de index waar ze inzitten (zoals gebruikelijk)?

  Richard de Jong

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.