Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Small-caps uit de gratie?

Het gold decennialang als een effectieve strategie: koop small-caps en leun achterover. Je zult er rijkelijk voor beloond worden. Op termijn leveren small-caps immers een beter rendement dan de grote namen.

Het heeft er de schijn van dat die vuistregel niet meer opgaat, in ieder geval niet meer voor de VS. Daar hebben de small-caps het de afgelopen 10 jaar juist minder gedaan dan de grote indices.

Covid-19 pakt ook nog eens rampzalig uit voor de meeste kleine spelers. Ze zijn financieel niet zo sterk, zijn nog vaak actief op traditionele markten en zijn meestentijds tot de thuismarkt veroordeeld.

De belangrijkste oorzaak voor het minder presteren van de small caps is misschien wel het voorhanden zijn van een enorme berg aan informatie ook over small-caps. Dat maakt het moeilijk groeibriljantjes aan te treffen die over het hoofd gezien zijn door analisten en vermogensbeheerders.

Dat is dan misschien gelijk ook de reden dat small-caps in Europa nog steeds beter presteren dan de gevestigde orde. In dit werelddeel is juist minder en minder informatie voorhanden over de kleine namen. Steeds minder analisten en effectenhuizen besteden aandacht aan small-caps.

Dat biedt beleggers nog onvermoede kansen!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *