Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Short op Apple

Technologiebedrijf Apple maakte vandaag bekend in het vierde kwartaal van 2012 dividend uit te keren ter waarde van 2,65 dollar per aandeel. Het is de eerste winstuitkering voor de aandeelhouders van Apple sinds 1995. Bovendien gaat het technologiebedrijf aandelen terugkopen ter waarde van 10 miljard dollar.

Het bedrijf zwemt dus in het geld en weet blijkbaar geen alternatief te hebben dan geld uit te keren aan aandeelhouders.

Tim Cook, topman van Apple, heeft eerder al eens gezegd dat Apple ‘meer geld heeft dan nodig is om het bedrijf te runnen’. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in februari zei Cook dan ook dat de directie overwoog om aandeelhouders dividend uit te keren. Dat gaat nu dus gebeuren.

Technisch gezien is Apple een mogelijke short kandidaat. Het aandeel maakte een top op $600 dollar. Vandaag werd het koersgat gedicht.

Wellicht interessant om Short te gaan op Apple. Bijvoorbeeld met Apple RBS Turbo Short 629.5= NL0010051710. Prijs turbo: 8,28.

Huidige koers: $590,40

Eerste Koersdoel: $575. Stoploss: 606.

Apple
Apple

De redactie heeft geen positie in Apple. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Short op Apple”

  1. Bachus

    Grappig, alle media berichten dat Apple zijn geld terug gaat geven aan aandeelhouders. Apple gaat de komende 3 jaar 45 miljard dollar uitkeren aan dividend en aan het inkopen van eigen aandelen om de aandelenopties gegeven aan eigen personeel te neutraliseren. Maw het aantal uitstaande aandelen blijft gelijk. Per saldo worden er geen eigen aandelen ingekocht. De jaarlijkse uitgaven van Apple zijn bijna gelijk aan de winst van Apple in het afgelopen kwartaal. Zeker is dat de winst van Apple in 2012 alleen maar verder stijgt. De juiste headline zou dan zijn: Apple gaat door met geld oppotten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *