Shopify: $20 lager?

In de onvoorspelbare wereld van aandelenbeleggingen kan een neerwaartse trend soms net zo snel opduiken als een opwaartse. De recente bewegingen van Shopify’s aandelenkoers (huidige koers : 46.65). suggereren dat beleggers mogelijk een daling van 20 USD kunnen zien.

Over Shopify

Shopify is een wereldwijd handelsplatform dat ondernemers helpt bij het opbouwen en runnen van hun bedrijf1. Het biedt een breed scala aan tools om elk aspect van een bedrijf te beheren1. Miljoenen handelaren in meer dan 170 landen gebruiken Shopify, wat bijdraagt aan de wereldwijde economische activiteit1.

Trendbreuk en Dubbele Top

Eind september moest het Shopify-aandeel zijn opwaartse trend sinds het begin van het jaar (momenteel op 59,67 USD) opgeven. Dit werd voorafgegaan door een ideale bevestiging van de trendbreuk. Tegelijkertijd is de 38-wekenlijn (momenteel op 54,89 USD) duidelijk overschreden. Samen met het nieuwe dieptepunt (45,81 USD) zijn dit twee belangrijke belastende factoren. Nog zwaarder weegt vanuit technisch oogpunt dat de koersontwikkeling van de afgelopen maanden als een klassieke dubbele top moet worden geïnterpreteerd.

Risico’s en Mogelijke Daling

De bovenste omkering houdt in theorie een potentieel voor een korting van bijna 20 USD in. Dit betekent dat er een risico bestaat dat het aandeel ook de horizontale steunzone tussen 45 USD en 40 USD moet opgeven.

Technische Indicatoren

Ook de kwantitatieve indicatoren waarschuwen momenteel voor voorzichtigheid. De MACD is bijvoorbeeld “short” gepositioneerd, terwijl er ook een topvorming is in de loop van de Relatieve Sterkte.

Conclusie

Om de grootste druk van het aandeel te halen, zouden de eerder genoemde dieptepunten bij 51 USD zo snel mogelijk moeten worden heroverd. Echter, gezien de bearish signalen die in het artikel worden genoemd, zou men kunnen interpreteren dat het artikel over het algemeen een voorzichtige houding ten opzichte van Shopify-aandelen suggereert. Beleggers moeten echter altijd hun eigen onderzoek doen en/of professioneel financieel advies inwinnen voordat ze beslissingen nemen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat aandelenmarkten volatiel kunnen zijn en dat eerdere prestaties geen garantie bieden voor toekomstige resultaten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.