RWE: zicht op herstel?

Sinds eind 2023 heeft het aandeel van energieleverancier RWE een moeilijke periode op de markt doorgemaakt. Hiermee strijdt het energiebedrijf tegelijkertijd met het aandeel van Bayer om de laagste positie in de jaarprestaties van 2024 onder alle DAX-aandelen.

Maar er is momenteel een lichtpuntje in de technische analyse. Het aandeel heeft namelijk in februari en maart twee keer rond de €30 een positieve beweging laten zien. Gedurende de afgelopen 14 jaar heeft het RWE-aandeel hier vaak belangrijke hoogte- en dieptepunten bereikt. Er groeit ook hoop dat op basis hiervan een bodem kan worden gevormd.

Belangrijk Aspect

Een ander belangrijk aspect is dat de Bollinger Bands sterk zijn samengekrompen. Dit is vaak een situatie die nieuwe trends kan bevorderen. Wat nog ontbreekt voor een succesvolle omkering naar boven en dus een nieuwe opwaartse trend, is een stijging boven de hoogtepunten van bijna €33 (zie grafiek). Als deze doorbraak lukt, opent zich een potentieel vervolg van ongeveer €3. Dit zou voldoende zijn om de 200-daagse lijn (momenteel op €36,17) te benaderen. In geval van een neerwaartse doorbraak biedt het dieptepunt van oktober 2023 op €31,55 een ondersteuningsniveau.

Niveau Waarde (EUR) Type
1 30 Steun
2 33 Weerstand
3 36,17 Weerstand (200-dagenlijn)
4 31,55 Steun (Dieptepunt van oktober 2023)

Conclusie

Hoewel RWE-aandelen zich momenteel in een uitdagende positie bevinden, zijn er positieve signalen in de technische analyse die wijzen op een potentieel voor herstel. Een doorbraak boven €33 zou kunnen leiden tot verdere groei, terwijl een niveau van ondersteuning rond €31,55 kan helpen om eventuele terugvallen op te vangen. Investeerders moeten deze niveaus nauwlettend in de gaten houden om te bepalen of er zich een nieuwe trend ontwikkelt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.