Rheinmetall: het is tijd om diep adem te halen!

Met behulp van het ‘HSBC Trend Compass’ analyseren de analisten van HSBC wekelijks zowel de korte- als de langetermijntrends voor meer dan 100 onderliggende waarden.

Analyse van Rheinmetall

Tijdens deze objectieve evaluatie viel hun onlangs het aandeel Rheinmetall op. Hoewel de langetermijntrend opwaarts blijft, vertoont het koersverloop op de kortere termijn tekenen van consolidatie. Het momentum is de afgelopen vier weken merkbaar verzwakt.

Technische Ontwikkeling

Vanuit technisch oogpunt wordt deze ontwikkeling weerspiegeld in een interessant fenomeen. Halverwege april bereikte de koers niet alleen een nieuw record (571,80 euro), maar werd ook een bovengrens vastgesteld. Alle koersbewegingen sindsdien hebben plaatsgevonden binnen de niveaus van 571,80 euro en 492,50 euro.

Significante Prijsniveaus

Dit betekent dat de “buitenkandelaar” werd gevolgd door drie “binnenbalken”, wat opnieuw het belang van deze niveaus onderstreept.

Toekomstige Prognose

Hoewel het momentum waarschijnlijk weer zal toenemen richting een nieuw recordniveau, zou een daling onder het signaalniveau van EUR 492,50 waarschijnlijk leiden tot aanzienlijke correctie.

Conclusie

Hoewel het momentum waarschijnlijk zal terugkeren naar een nieuw recordniveau, zal een daling onder het signaalniveau van €492,50 waarschijnlijk resulteren in een forse consolidatie.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.