Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX, eerste steun gebroken en Randstad

De AEX heeft sinds de bodem, van 9 maart een stijging laten zien van 37% zowaar een indrukwekkende prestatie, zeker als we dat afzetten tegen de veelal sombere berichten over de economie.

Het CPB meldde vandaag dat het pessimisme van de industriële ondernemers gelijk is aan het cijfer van vorige maand, Daar is dus nog geen verbetering waar te nemen.

Niet dat dergelijke cijfers voor de beurs richtingbepalend zijn, aandelen lopen nu eenmaal vooruit op de economische berichten, Ik zie het echter wel als een serieus signaal.

De beurs kan dan wel lekker stijgen, de economische omgeving moet na verloop van tijd wel mee gaan werken anders is deze stijging niet meer dan een bearmarkt rally ofwel zoals in mijn column van 12 mei besproken, een vierde golf.

Technische analyse van de AEX op 26 mei 2009
Technische analyse van de AEX op 26 mei 2009

Als we de stijging vanaf 9 maart afzetten tegen eerdere rally´s dan valt de overeenkomst op met de stijging in de periode 17 maart 2008 tot 19 mei 2008. Deze stijging is op 8 punten na gelijk aan de stijging vanaf 9 maart dit jaar. Met deze constatering is de visie van de vierde golf nog springlevend.

Op dit moment verzwakt de AEX, de eerste steun op 257 is gebroken, belangrijker voor de AEX is 250. Onder 250 lijkt het spel naar boven gespeeld en is de kans groot dat de correctie over de stijging 194-267 is gestart met als koersdoel 230-220.

Het is dus oppassen geblazen.

Randstad
Sinds mijn analyse van Randstad dd. 7 april is ze met ruim 50% gestegen, tijd voor een update. In de grafiek is te zien dat er rond het huidige niveau van 22 euro weerstand kan ondervinden van de september 2008 top tevens zien we de korte termijn indicatoren verzwakken. De kans op een reactie wordt daarmee sterk toegenomen.

Technische analyse van Randstad op 26 mei 2009
Technische analyse van Randstad op 26 mei 2009

Een daling naar 16-16,50 biedt naar mijn mening weer een goede instap mogelijkheid. De visie is dat er na een correctie een nieuwe stijging verwacht mag worden waarbij het koersdoel uit komt rond 30 euro.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *