Nvidia: sterke trend met schoonheidsfoutjes

De koers van het Nvidia-aandeel bevindt zich in een sterke opwaartse trend, maar er zijn enkele signalen die erop wijzen dat de koers mogelijk wat gaat consolideren of zelfs dalen.

All-time high en weerstand

De koers van Nvidia bereikte onlangs een nieuw all-time high van $974, maar vlakbij de psychologische grens van $1000 vertoont de markt terughoudendheid. Dit is te zien in de indicator “Relatieve Sterkte (Levy), die een negatieve divergentie laat zien. Dit betekent dat de koers stijgt terwijl de RSI daalt, wat een waarschuwingssignaal kan zijn.

MACD en trendbevestiging

De MACD-indicator, die de trendsterkte meet, staat daarentegen op een recordhoogte. Dit bevestigt dat de trend nog steeds intact is, maar het suggereert ook dat de trend mogelijk oververhit is.

Tradingstrategie met Money Management

Een manier om te handelen in deze gespannen markt is door gebruik te maken van actief Money Management en trailing stops. Dit betekent dat je je positiegrootte aanpast aan de risiconiveaus en je stop-loss orders verplaatst naarmate de koers stijgt.

Technische indicatoren en steunniveaus

Een andere reden om voorzichtig te zijn, is de “shooting star” candlestick-formatie die de week ervoor verscheen. Dit kan een teken zijn van een naderende koersdaling. Bovendien heeft de koers de afgelopen week een “inside bar” gevormd, wat duidt op consolidatie.

Als de koers onder de steunzone van $834,17/$823,00 daalt, zou dit de “inside week” naar beneden breken en een verdere daling van de koers kunnen signaleren.

Tabel: Steun- en weerstandsniveaus

Niveau Type
$1000 Weerstand
$974 All-time high
$834,17/$823,00 Steun

Conclusie

De technische analyse van het Nvidia-aandeel laat een sterke opwaartse trend zien, maar er zijn enkele signalen die erop wijzen dat de koers mogelijk wat gaat consolideren of zelfs dalen. Handelen met Money Management en trailing stops kan een manier zijn om risico’s te beperken in deze gespannen markt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.