Miljardair verhoogt belang in Nvidia met 1300%

Chase Coleman is een van de meest succesvolle hedgefondsbeheerders ter wereld. Hij staat bekend om zijn scherpe blik op de markt en zijn vermogen om winstgevende kansen te vinden. Onlangs heeft hij een opvallende zet gedaan: hij heeft zijn aandelen in drie techgiganten verkocht en in plaats daarvan flink ingezet op een AI-leider. Wat weet hij dat wij niet weten?

Kunstmatige intelligentie (AI) is een van de meest besproken onderwerpen op Wall Street. Sinds de lancering van ChatGPT, een revolutionaire chatbot die met mensen kan praten, is de interesse van beleggers in deze sector enorm toegenomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aandelen van de bedrijven die voorop lopen in AI het meest zijn gestegen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft, Alphabet en Amazon, die allemaal gebruikmaken van AI om hun producten en diensten te verbeteren.

Maar deze miljardair lijkt iets anders in gedachten te hebben. Volgens een rapport van The Motley Fool heeft Chase Coleman, die in 2020 werd uitgeroepen tot de best verdienende hedgefondsmanager van het jaar, zijn belang in deze drie techreuzen verlaagd en gekozen voor een andere kandidaat.

De miljardair zet in op Nvidia

Chase Coleman is de oprichter van Tiger Global Management, een investeringsmaatschappij die meer dan $58 miljard aan vermogen beheert. Hij heeft een reputatie opgebouwd als een visionair belegger die vaak trends spot voordat ze mainstream worden. Volgens Forbes behoort hij tot de 300 rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van $8,5 miljard.

Uit zijn laatste portefeuille-update blijkt dat Coleman in het tweede kwartaal zijn aandelen in Alphabet, Amazon en Microsoft heeft verminderd. Hij verkocht 54 procent van zijn aandelen in Alphabet, maar bezit nog steeds 3,8 miljoen aandelen. Hij verkocht meer dan 60 procent van zijn aandelen in Amazon en hield 3,7 miljoen aandelen over. Hij verkocht slechts vier procent van zijn aandelen in Microsoft, dat na Meta de grootste positie in zijn portefeuille is. Hij deed ook afstand van zijn hele belang in Apple.

Wat echter veel interessanter is, is wat Coleman in plaats daarvan kocht: hij verhoogde zijn belang in Nvidia met meer dan 1300 procent! Hij bezit nu 628.575 aandelen in de grafische kaartenfabrikant, die een belangrijke rol speelt in het AI-veld. Dit maakt Nvidia de twaalfde grootste positie in zijn portefeuille. Het aandeel is sinds het begin van het jaar met meer dan 190 procent gestegen. Het zou goed kunnen dat het nog verder zal stijgen: volgende week woensdag worden nieuwe cijfers voor Nvidia verwacht en analisten zijn al erg optimistisch.

Is Nvidia nog steeds een goede koop?

AI is de nieuwe ster op de beurs – vooral de chatbot ChatGPT heeft dit onlangs bewezen. De toepassing heeft op indrukwekkende wijze laten zien dat de mogelijkheden om AI te gebruiken vrijwel onbeperkt zijn. Volgens studies zou kunstmatige intelligentie het mondiale bruto binnenlands product tegen 2030 met 15,7 biljoen dollar kunnen verhogen. De markt is dan ook zeer competitief.

De redactie van BÖRSE ONLINE heeft deze megatrend nu investeerbaar gemaakt via een index. Het aandelenmandje van de Artificial Intelligence Index bevat 19 veelbelovende aandelen die direct of indirect profiteren van de AI-megatrend en daardoor geschikt zijn voor beleggingen in deze baanbrekende technologie. Aantrekkelijke aandelen in de index zijn onder andere Alphabet, Amazon, Shutterstock, Veritone, C3AI, Nvidia en Microsoft. Alle aandelen in de index wegen even zwaar.

Nvidia is een van de meest prominente spelers in de AI-sector. Het bedrijf produceert niet alleen grafische kaarten voor gaming en andere toepassingen, maar biedt ook AI-platforms en -oplossingen voor verschillende industrieën, zoals gezondheidszorg, onderwijs, transport en cloud computing. Nvidia heeft ook een sterke positie in de markt voor datacenters, die een hoge vraag naar AI-capaciteit hebben. Bovendien werkt Nvidia samen met andere AI-leiders, zoals Meta en ChatGPT, om de grenzen van de technologie te verleggen.

Nvidia heeft een indrukwekkende groei laten zien in de afgelopen jaren. In het eerste kwartaal van 2023 rapporteerde het bedrijf een omzet van $5,66 miljard, een stijging van 84 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst steeg met 109 procent tot $1,91 miljard. De verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn ook hoog: Nvidia voorspelt een omzet van $6,3 miljard, een stijging van 62 procent op jaarbasis.

Nvidia is echter niet zonder uitdagingen. Het bedrijf kampt met een tekort aan halfgeleiders, dat de productie en levering van zijn producten beïnvloedt. Het bedrijf probeert dit probleem op te lossen door zijn eigen chips te ontwerpen en te produceren, maar dit vergt tijd en investeringen. Het bedrijf staat ook voor concurrentie van andere chipfabrikanten, zoals Intel en AMD, die ook hun AI-aanbod willen uitbreiden. Bovendien moet Nvidia nog steeds de goedkeuring krijgen voor zijn geplande overname van Arm, een Britse chipontwerper die cruciaal is voor de AI-industrie.

Nvidia is dus geen risicoloze investering, maar wel een zeer aantrekkelijke. Het bedrijf heeft een duidelijk concurrentievoordeel in de AI-sector, dat waarschijnlijk nog lang zal aanhouden. Het bedrijf heeft ook een sterke financiële positie en een loyale klantenbasis. Het aandeel is niet goedkoop, met een koers-winstverhouding van 88, maar dat weerspiegelt de hoge groeiverwachtingen. Als u op zoek bent naar een manier om te profiteren van de AI-megatrend, dan is Nvidia zeker een aandeel om te overwegen.

Conclusie

Chase Coleman is een miljardair die weet hoe hij moet beleggen in de toekomst. Hij heeft zijn aandelen in Microsoft, Alphabet en Amazon verkocht en in plaats daarvan gekozen voor Nvidia, een bedrijf dat een leidende rol speelt in de AI-sector. Nvidia heeft veel potentieel om verder te groeien en te innoveren in deze snel veranderende markt. Het aandeel is niet goedkoop, maar wel de moeite waard om te bekijken als u wilt investeren in AI.

Bronnen:

  • The Motley Fool: Why This Billionaire Sold Microsoft, Alphabet and Amazon and Chose This AI Stock Instead
  • Forbes: The Highest-Earning Hedge Fund Managers Of The Year
  • Nvidia: NVIDIA Announces Financial Results for First Quarter Fiscal 2023
  • BÖRSE ONLINE: Artificial Intelligence Index

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.