Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meta-aandelen kopen na de scherpe daling?

De koers van Meta, voorheen Facebook, Inc., daalde met 38,74% verloor meer dan $ 120 miljard aan beurswaarde. Is het nu een mooi moment in te stappen?

Het bedrijf (NASDAQ:FB) voldeed niet aan de verwachtingen met een tragere gebruikersgroei en dalende winst per aandeel. Bovendien verklaarde mede-oprichter en CEO Mark Zuckerberg dat het bedrijf worstelt met tal van problemen, zoals Inflatie, gebruikersmigratie naar andere platforms en verstoringen in de supply chain voor adverteerders. Als het aan Motiur Rahman ligt is het nog geen goed moment in te stappen.

 

Op 3 februari daalde het Meta-aandeel met 38,74% van zijn hoogste punt ooit om te handelen op slechts $ 232. De waarheid is dat dit niet de eerste keer is dat de meta-aandelen die voorheen bekend stond als Facebook, in de problemen komt; in 2018 was er deze enorme prijsdaling. Facebook heeft de laatste tijd veel slagen gekregen, maar de recente daling kan de ergste zijn. Op 3 februari boekte Facebook de grootste eendaagse daling in de geschiedenis van Wall Street, met een verlies van meer dan 120 miljard dollar aan marktwaarde.

Technische analyse geeft aan dat zowel de korte- als langetermijntrends van Meta-aandelen negatief zijn. Het aandeel handelde de afgelopen maand in een relatief breed bereik van $ 216,15 tot $ 332,73 en handelt momenteel in de buurt van de dieptepunten.

Bovendien handelt het Meta-aandeel momenteel aan de onderkant van het 52-weekse bereik, wat ook een negatief teken is. De S&P 500-index handelt momenteel in het midden van het 52-weekse bereik, wat betekent dat Meta-aandelen een van de aandelen is die slechter presteren dan de marktindex.

Dus, is het aandeel een koop?
Hoewel het niet goed is voor het beleggersvertrouwen wanneer een mega-capaandeel zo wild fluctueert, is het vermeldenswaard dat dit eerder is gebeurd en dat Facebook ervan is hersteld. Gezien de recente gebeurtenissen die hebben geleid tot de grootste eendaagse daling in de geschiedenis van de aandelenmarkt, waardoor Meta $ 232 miljard aan waarde verloor, en gezien het feit dat het aandeel snel daalde in de ranglijst van mega-capaandelen, is het zeer de vraag of er zal een verder herstel van het aandeel zijn, zodat het op dit moment geen koop is.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *