Mercedes-Benz: kooptip of verkoopsignaal?

In de dynamische wereld van aandelen en investeringen, is het cruciaal om de markttrends nauwkeurig te volgen. Een van de aandelen die momenteel de aandacht trekt, is die van Mercedes-Benz. Maar is het een kooptip of een verkoopsignaal? Laten we dat eens nader bekijken.

Analyse van de Weerstandskruis

De 200-wekenlijn (momenteel op 58,79 EUR) heeft zich recentelijk meerdere keren bewezen als een solide ondersteuning voor het aandeel van Mercedes. Mogelijk vormt de langetermijngemiddelde nu de basis voor een ommekeer aan de onderkant in de vorm van een dubbele bodem.

Indicatoren en hun Betekenis

Vooral de indicatoren zijn in deze context bemoedigend. Zo heeft de Relatieve Sterkte niet alleen de drempelwaarde van 1 weer overschreden, maar daarmee ook een trendomslag gerealiseerd. Ook de trendvolgende MACD is inmiddels weer positief te interpreteren.

Uitdagingen en Mogelijkheden

Voor een daadwerkelijke trendomslag moet de autotitel echter eerst nog een dikke technische hindernis overwinnen. Dit is het kruisweerstand uit de neerwaartse trend sinds juni 2023 (momenteel op 64,80 EUR), de horizontale barrières rond 65 EUR en het gemiddelde van de laatste 38 weken (momenteel op 65,70 EUR).

Conclusie

Als de bevrijdingsslag lukt, dan opent zich een rekenkundig vervolgpotentieel van ongeveer 10 EUR – op lange termijn voldoende om de hoogtepunten van de laatste drie jaar rond 75 EUR in het vizier te nemen. Daarom, afhankelijk van de marktomstandigheden en risicotolerantie, kan Mercedes-Benz een interessante optie zijn voor beleggers.

Indicator Waarde
200-wekenlijn 58,79 EUR
Drempelwaarde Relatieve Sterkte 1
Neerwaartse trend sinds Juni 2023
Kruisweerstand 64,80 EUR
Horizontale barrières Rond 65 EUR
Gemiddelde van de laatste 38 weken 65,70 EUR
Rekenkundig vervolgpotentieel Ongeveer 10 EUR
Hoogtepunten van de laatste drie jaar Rond 75 EUR

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.