Is Airbus klaar voor de vlucht naar €230?

In de dynamische wereld van de luchtvaartindustrie is er één naam die momenteel de aandacht trekt: Airbus. Met een indrukwekkende prestatie op de aandelenmarkt, rijst de vraag: is Airbus klaar voor de vlucht naar €230?

Airbus SE is een Europese multinational die vliegtuigen ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt. Het is de grootste vliegtuigfabrikant ter wereld, met Boeing als enige grote concurrent. Airbus is gevestigd in Toulouse, Frankrijk, en heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Het bedrijf heeft een personeelsbestand van meer dan 135.000 mensen.

Relatieve Sterkte en Lage Volatiliteit

Een van onze favoriete benaderingen in de aandelenanalyse combineert het concept van Relatieve Sterkte (Levy) met de factor “lage volatiliteit”. Deze combinatie is bedoeld om aandelen te selecteren die zowel een sterke trend vertonen als een lage volatiliteit. Een perfect voorbeeld hiervan is het Airbus-aandeel.

Grafiekformaties en Koersdoelen

Onlangs heeft Airbus een belangrijke mijlpaal bereikt door het “pre-corona hoogtepunt” van €139,40 te overschrijden, wat resulteerde in een nieuw all-time high van €151,30. Dit heeft geleid tot de vorming van drie verschillende grafiekformaties.

Conclusie

Met een berekend koersdoel van €160 tot €168 op korte termijn en een potentieel van ongeveer €90 op lange termijn, lijkt Airbus goed gepositioneerd voor verdere groei. Het is echter belangrijk om de uitbraakmarkering van €140 niet meer duurzaam te onderschrijden om deze positieve trend niet in gevaar te brengen.

Beschrijving Waarde (in EUR)
“Pre-corona hoogtepunt” 139,40
Nieuw all-time high 151,30
Ondergrens schuifzone 120
Bovengrens schuifzone 140
Berekend koersdoel (vanuit schuifzone) 160
Berekend koersdoel (vanuit vlagformatie) 168
Ondergrens grote schuifzone 50
Bovengrens grote schuifzone 140
Lange termijn koerspotentieel 90
Uitbraakmarkering 140

Deze getallen geven een overzicht van de huidige situatie van het Airbus-aandeel volgens de analyse in het artikel. Het is belangrijk om te onthouden dat aandelenkoersen kunnen fluctueren en dat investeringsbeslissingen zorgvuldig moeten worden overwogen.

Bron; HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.