Mediasector biedt kansen

De media sector presteerde goed over geheel 2015. De sector deed het beter dan de brede markt. De sector heeft inmiddels weer een premie van 22% ten opzichte van het marktgemiddelde en dat is grotendeels in lijn met het historisch gemiddelde. De huidige waarderingen zijn niet te hoog zijn en de sector biedt dan ook mogelijkheden in 2016.

ER Capital heeft een sterke voorkeur voor ondernemingen die defensief van aard zijn, aangezien het economisch momentum fragiel is. Wij selecteren een drietal fondsen.

U kunt hier meer lezen over onze voorkeuren:

Alphabet: lees hier onze analyse

Relx: lees hier onze analyse

Disney: lees hier onze analyse

De sector Media is een zeer gemêleerde sector, waarin veel bedrijven zijn opgenomen met zeer uiteenlopende verdienmodellen. Wij maken in ieder geval onderscheid tussen twee typen bedrijven: cyclische en defensieve. Weliswaar staat de sector als defensief te boek, maar een belegger moet zich wel afvragen welke soort bedrijven/aandelen hij prefereert in zijn portefeuille. Bij deze keuze moet de belegger zich vooral laten leiden door macrofactoren zo blijkt uit onderzoek. Bij verslechterende economische trends is het beter om te kiezen voor een overweging van defensieve aandelen binnen de portefeuille, zoals bijvoorbeeld Relx of Wolters Kluwer. Bij een beter klimaat kan er meer ruimte worden ingeruimd voor cyclische bedrijven, zoals advertising agency WPP.

De laatste tijd doen met name kwaliteitsaandelen het goed. De criteria voor kwaliteitsaandelen zijn a) structurele groeivooruitzichten en b) een hoge mate van betrouwbaarheid als het gaat om groei van winst en kasstroom.

ER Capital heeft een focus op sterk geleide bedrijven met een goede voorspelbaarheid van de winst en kasstroom. Onze favorieten binnen de sector Media en Services zijn Alphabet, Relx en Disney.

Gratis nieuwsbrief

ER Capital biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Dit is een opinie van ER Capital en het mag niet worden opgevat als beleggingsadvies of uitnodiging om te gaan beleggen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.