KPN: mogelijk tegenbod

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil heeft een bod uitgebracht van 2,40 euro per aandeel op KPN. Dat werd vanochtend bekendgemaakt. América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen. KPN geeft via een persbericht aan dat zij kennis hebben genomen van het voornemen van América Móvil om een openbaar bod uit te brengen.

Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is.

Mogelijk komt volgens zakenbank Theodoor Gilissen er nog een tegenbod van een derde partij. De ontwikkelingen zijn volgens hen echter zeer speculatief en daarmee onvoldoende voor een serieuze belegging. Zij handhaven daarom hun advies: Niet Aanbevolen.

Bron: Theodoor Gilissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.