Goed moment om in Chevron te beleggen

De olieprijs bevindt zich nog steeds in een seizoensgunstige fase. Het is precies tijdens deze periode met cyclische rugwind dat er een ideale doorbraak in de aandelengrafiek van Chevron plaatsvindt.

De Sprong ten Opzichte van de Neerwaartse Trend

Dit verwijst naar de sprong ten opzichte van de neerwaartse trend van januari 2023 (momenteel $158,59), wat betekent dat de koersontwikkeling van de afgelopen anderhalf jaar kan worden geïnterpreteerd als een trendbevestigende vlag (zie grafiek).

Indicatoren Wijzen op Wind in de Rug

Naast seizoensinvloeden wijzen een aantal indicatoren ook op verdere stijging. De relatieve kracht is niet alleen duurzaam boven de drempel van 1 gestegen, maar heeft ook het dieptepunt bereikt.

De Aandelen van Chevron

In deze omgeving zullen de aandelen van Chevron waarschijnlijk richting de historische hoogtepunten van 2022/2023 gaan, op $187,81/189,68. De hoogtepunten rond de $170 definiëren belangrijke tussendoelen op weg naar deze regio.

Stop Loss voor Nieuwe Longposities

De bovengenoemde voormalige neerwaartse trend is voorbestemd als stop loss voor nieuwe longposities. Hedging op deze basis zorgt bovendien voor een aantrekkelijke risico-opbrengstverhouding (CRV).

Tabel

Chevron
Steun $158,59
Weerstand $170
Koersdoel $187,81 – $189,68

Conclusie:

De aandelenkoers van Chevron bevindt zich in een opwaartse trend en heeft het potentieel om de recordhoogtes van 2022/2023 te bereiken. De recente trendbreuk, het vlagpatroon en de positieve indicatoren wijzen op een verdere stijging. De gestegen olieprijs is daarbij een gunstige factor voor Chevron, een olie- en gasproducent.

Bron: HSBC

Trading strategie

Op basis van de technische analyse die we hebben besproken, zou een mogelijke handelsstrategie voor Chevron als volgt kunnen zijn:

  1. Entry Point: Overweeg om een longpositie in te nemen als de aandelenkoers van Chevron boven de weerstand van $170 uitkomt. Dit kan een teken zijn dat de opwaartse trend aan kracht wint.
  2. Stop Loss: Stel een stop loss in op het niveau van de voormalige neerwaartse trend, momenteel op $158,59. Als de aandelenkoers onder dit niveau daalt, zou het een teken kunnen zijn dat de opwaartse trend verzwakt en zou het een goed moment kunnen zijn om de positie te sluiten om verliezen te beperken.
  3. Take Profit: Overweeg om winst te nemen als de aandelenkoers de historische hoogtepunten van $187,81 – $189,68 bereikt. Dit zou een sterke weerstand kunnen vormen en de aandelenkoers zou kunnen terugvallen na het bereiken van deze niveaus.
  4. Risicobeheer: Zorg ervoor dat je niet meer kapitaal riskeert dan je bereid bent te verliezen. Het is ook belangrijk om de positiegrootte te beheren om overbelichting in één enkel aandeel te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.