Gerresheimer: spectaculaire koerssprong

De afgelopen week was bijzonder spannend voor de aandelen van Gerresheimer. De aandelen maakten een sprong over de recente pieken rond de 97 euro. Dit voltooide een bepaald patroon (zie grafiek), wat een positieve ontwikkeling is.

Gerresheimer is een wereldwijd opererend Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van glas- en plasticverpakkingen voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot 1864. Gerresheimer is een belangrijke leverancier van injectieflacons, ampullen, flacons en andere verpakkingen voor medicijnen.

Positieve signalen

 

Deze uitbraak werd vergezeld door enkele constructieve signalen van indicatoren. We willen bijvoorbeeld wijzen op de vorming van een bodem en de sprong over de drempelwaarde van 1 in de loop van de Relatieve Sterkte volgens Levy, evenals het nieuwe instapsignaal van de MACD.

Toekomstige doelen

Volgens berekeningen biedt de genoemde bodemvorming een koersdoel van ongeveer 113 euro. Voorbij dit merk komt het vorige recordhoogte van 122,90 euro weer in beeld.

Terug op het succesvolle pad

Met de terugkeer naar het succesvolle pad heeft het aandeel Gerresheimer het volgende belangrijke niveau bereikt. De sprint over het oude recordniveau van 103,70 euro is extra munitie voor de stieren.

Voorzichtigheid geboden

Om de goede technische uitgangspositie niet in gevaar te brengen, is het in de toekomst belangrijk om de 38-wekenlijn (momenteel op 100,03 euro) niet meer te onderschrijden.

Conclusie

De afgelopen week was een positieve voor Gerresheimer, met belangrijke ontwikkelingen die wijzen op een sterke toekomst. Beleggers zullen ongetwijfeld de komende weken nauwlettend in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.