Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een Ferrari kopen?

Ferrari is gedeeltelijk naar de beurs gebracht en is nu voor iedereen te koop!

Beursgang
De beursgang van Ferrari, wiens moedermaatschappij nog wel voorlopig Fiat Chrysler blijft, had volop interesse van de massa. Met de beursgang komt 10 procent van het aandelenpakket beschikbaar voor iedereen. Aandelenanalist Hans-Peter Wodniok van onderzoeksbureau AlphaValue waardeerde het aandelenpakket op hoogstens 5 miljard euro. Terwijl analist Richard Hilgert van fondsbeoordelaar Morningstar uitkwam op 8,5 miljard euro. Ondanks deze waarderingen was met de beursgang van Ferrari uiteindelijk een bedrag van 9,6 miljard euro gemoeid. Kort na de beursgang stond het aandeel zelfs al snel 10 procent in de plus. Dit kwam volgens persbureau Reuters voornamelijk omdat Ferrari niet extreem hoog gewaardeerd was, terwijl het tegenovergestelde vaker voorkomt.

Potentieel
Hoewel de Chinese groeicijfers flink lager liggen dan in het verleden is het merk niet per se afhankelijk van een nieuwe lading miljonairs uit het land. Zo’n 60 procent van de verkopen worden gedaan aan al reeds bestaande klanten. Kortom de klanten die het Italiaanse automerk al heeft zijn uiterst loyaal en waardevol.

Verwachtingen
Volgens de verwachtingen laten de cijfers over het derde kwartaal zien dat de winst sneller toeneemt dan de omzet. Tevens heeft het bedrijf een EBIT-marge van bijna 20 procent wat 16 procent hoger ligt dan het kwartaal hiervoor.

Onderzoeks- en ontwikkelingskosten blijven hoog voor Ferrari vanwege de sterke concurrentie op de automarkt. Het bedrijf moet bewijzen dat het de winst op peil kan houden en de marges kan verbeteren. De verwachting is dat de derdekwartaalcijfers voor afschrijvingen, rente en belastingen op 750 miljoen euro uitkomen. Dit moet echter met een derde omhoog wil Ferrari haar doel halen.

Wellicht dat door de onrust op de automarkt vanwege het Volkswagen schandaal Ferrari kan floreren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Ferrari op eigen benen komt te staan. To be continued …

Gebruikte bronnen:
http://blogs.reuters.com/breakingviews/2015/10/21/ferrari-parks-its-9-8-bln-ipo-in-hybrid-spot/
http://fortune.com/2015/10/12/fiat-ferrari-ipo/
http://fd.nl/beurs/1121898/emotie-rijdt-voorop-bij-beursgang-ferrari

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *