Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurzen rijp voor een correctie?

De Europese beurzen sloten vorige week flink hoger. De meeste aandacht ging uit naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag. Mario Draghi trakteerde verraste de markt dat de huidige inflatieontwikkeling reden is om bij de decembervergadering vast te stellen of additionele stimuleringsmaatregelen nodig zijn. Dit keer hintte hij niet alleen op een mogelijke toename van het opkoopprogramma van leningen (€ 60 miljard per maand) maar noemde zelfs een verlaging van de depositorente (momenteel -0.2%) als mogelijkheid. Banken gaan in dat geval nog meer betalen om geld bij de ECB te plaatsen wat kredietverlening aan consumenten en bedrijven zou moeten stimuleren. De beurzen kregen daarnaast vleugels door de goede kwartaalcijfers.

In de afgelopen week kon de AEX uit de trading rang van 431-452 treden en heeft zijn weg naar boven hervonden. Voor de AEX liggen de weerstandslijnen op 471 en 477.  Voor de DAX, de Duitse beursgraadmeter ligt er weerstand op 10.852. Steun ligt bij 10.750. Als dit niveau sneuvelt is een verdere correctie richting 10.620 mogelijk. De stijging van de afgelopen week is mogelijk te steil te geworden. Een correctie zou voor de hand kunnen liggen.

Signalen ontvangen?

Onze signalendiensten, AexTrader en DaxTrader, doen het redelijk. Wij handelen op systematische basis, dus als het systeem het signaal afgeeft dan sturen we dat op naar onze klanten.

Een vermelding namens de titelfoto naar http://www.workcompass.com/ & https://flic.kr/p/auagJ4

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *