Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Duurzame energie is zeer populair. Is het ook rendabel?

Het zijn mooie tijden voor bedrijven in de sector  van  (renewable energy) duurzame energie  De Verenigde Staten, Europa en Opkomende Markten zijn en blijven een aantrekkelijke markt voor renewable energy.  Maar het besluit van de Duitse overheid om de subsidiepotten voorlopig dicht te houden heeft de sector geen goed gedaan. Dit heeft te maken met de voorwaarden waarmee de Duitse overheid de industrie in eerste instantie stimuleerde. Je kunt ook stellen dat doel om 20% groene energie te produceren ruimschoots is behaald.

Ondanks alles gloort er toch weer enige hoop voor de sector, althans dat spreekt uit een rapport uit Taiwan dat verscheen in juni van dit jaar. De installatie van zonnepanelen blijft onverminderd stijgen en zal dit jaar uitkomen op 52 gigawatt (GW). Dat is 18% meer dan in 2014. . In het eerste kwartaal van dit jaar ging het alleen al om 12 GW. De grootse vraag kwam uit China waar 5,04 GW werd geïnstalleerd. Daarmee is dit kwartaal het beste ooit in China. Op de tweede plaats komt Japan met 1,95 watt. Ondanks een beperking van de subsidiestromen blijft de vraag naar zonnepanelen sterk in Japan. Op de derde plaats komen de Verenigde Staten met 1,3 GW. Voor de eerste keer in de geschiedenis is er in dat land meer solar geïnstalleerd, dan traditionele vormen van energieopwekking.

Een recent rapport van de Deutsche Bank onderstreept de uitkomsten van het rapport uit Taiwan. Daarbij wijst het rapport op het succes van de zogeheten yieldcos. Dat zijn financieringsvormen die de aansprakelijkheid van de investeerders beperkt. Deutsche stelt tevens vast, dat ondanks de felle concurrentie er enig prijsherstel in de 2de helft van 2015 te verwachten is. Voor een niet onbelangrijk deel is dat te danken aan de tarifering van Chinese bedrijven in de verenigde Staten.

Het goede nieuws heeft onmiddellijk consequenties voor de koers van solar namen. Bedrijven als Solartech Energy, Danen Technology en Green Energy Technology zagen hun koers begin juli met procenten tegelijk omhoog gaan.

Het blijft echter niet bij hooggespannen verwachtingen. De betere omgeving is ook al aan de praktijk af te lezen. Zo verhoogde de Duitse toeleverancier SMA Solar Technology bij gelegenheid van de presentatie van de cijfers over het eerste halfjaar de outlook voor heel 2015. Het bedrijf ziet zijn omzet uitkomen op een bedrag van € 800 – € 850 miljoen, waar het eerder was uitgegaan van € 730 – € 770 miljoen. Het verlies blijft beperkt tot een bedrag van € 25 miljoen in plaats van € 60 miljoen.

Aandelen in de Duurzame Energie die wij aantrekkelijk vinden
Ontvang kosteloos onze sector rapport: Hier Aanvragen

KOOPTIP SMA Solar 18,4% Winstpotentie!

SMA Solar Technology is een Duitse producent van net gekoppelde omvormers . SMA marktleider op het gebied van omvormers. Solar installaties zullen wereldwijd jaarlijks blijven groeien. Wij blijven positief over de koersontwikkeling voor de komende jaar. Wij zien de koers oplopen, richting de 37€ in de komende 12 maanden.


KOOPTIP First Solar 13,2% Winstpotentie

Dit aandeel moet je de komende jaren in de gaten houden, in de VS is een solar revolutie gaande, dit aandeel profiteert van duurzame intenties van VS. Op kwartaal basis steeg de winst van 4,5 miljoen naar 94,5 miljoen USD. Omzet steeg van 544,35 miljoen US dollar naar 896 miljoen US dollar. Wij verwachten een koersstijging van 53 USD naar richting de 60 US dollar voor de komende 12 maanden.

Renewable energy is een jongsegment binnen de energiesector. De verwachtingen zijn vaak torenhoog, maar de teleurstellingen zijn vaak minstens even groot. Het is met andere woorden een tak van sport, waar beleggers met de nodige omzichtigheid naar moeten kijken. Relevante informatie is van levensbelang. Misschien kan RendabelBelggen.nl u een handje helpen.

Bron: Rendabel Beleggen

Een verwijzing voor de titelfoto van Don Graham: https://flic.kr/p/hAn1WQ

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.