Dit zijn de 4 meest waardevolle aandelen in 2040

Als langetermijnbelegger wil je mogelijk een deel bezitten van bedrijven die uitgroeien tot krachtpatsers. Vandaag de dag is Apple (NASDAQ: AAPL) het grootste bedrijf ter wereld, met een marktkapitalisatie van $2,9 biljoen. Als je in 1980 voor $1.000 in Apple-aandelen had geïnvesteerd, zou dat vandaag de dag meer dan $1,8 miljoen waard zijn. Maar Apple is niet het eerste en zeker niet het laatste aandeel dat het leven van beleggers op de lange termijn heeft veranderd. Dus waar zullen de volgende marktleiders vandaan komen?

Bedrijven die zich bezighouden met elektrische voertuigen (EV’s), kunstmatige intelligentie (AI) en cyberbeveiliging zouden de beste kandidaten kunnen zijn. Met dat in gedachten presenteren we hier vier aandelen die aan deze criteria voldoen en tegen 2040 tot de meest waardevolle bedrijven ter wereld kunnen behoren.

  1. Tesla EV’s vormen de kern van Tesla’s (TSLA) bedrijfsactiviteiten; ze genereren veruit het grootste deel van de omzet en het bedrijf is marktleider in productie en verkoop. Tesla verwacht in 2023 1,8 miljoen auto’s te produceren, en CEO Elon Musk schat dat dit aantal tegen 2030 kan oplopen tot meer dan 20 miljoen.

Maar EV’s vormen ook de basis voor wat misschien Tesla’s meest waardevolle langetermijnkans is: volledig autonome zelfrijdende software. Deze software bevindt zich momenteel in een live bètaversie en is al meer dan 150 miljoen mijl op de openbare weg getest. Elon Musk voorspelt dat deze software nog dit jaar publiekelijk beschikbaar kan worden. Door de software te installeren, kan een Tesla-eigenaar zijn auto inschrijven als een autonome robo-taxi binnen een ritdeelnetwerk, waarbij de auto geld kan verdienen tijdens de uren dat deze niet voor persoonlijk gebruik nodig is.

Volgens een schatting van Cathie Wood’s Ark Investment kan dit een inkomstenkans van $4 biljoen zijn tegen 2027. Ark Investment voorspelt dat de Tesla-aandelenkoers bijna 10 keer hoger kan worden en $2.000 kan bereiken tegen die tijd. Aangezien de concurrentie in de EV-sector toeneemt, kan de leidende positie van Tesla op het gebied van zelfrijdende software het bedrijf op de lange termijn beschermen tegen een onvermijdelijke vertraging in de verkoop, iets waar maar weinig andere autofabrikanten mee kunnen concurreren. Met een huidige waarde van $681 miljard zou Tesla tegen 2027 gemakkelijk een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld kunnen zijn, laat staan tegen 2040.

  1. Palo Alto Networks Cyberbeveiliging wordt snel een van de meest cruciale sectoren ter wereld. Diverse schattingen geven aan dat de waarde van de sector in de biljoenen dollars ligt. Palo Alto Networks (PANW) is vandaag de dag het meest waardevolle cybersecurity-bedrijf ter wereld, met een marktkapitalisatie van $70 miljard.

Het bedrijf beweert AI in grotere mate te gebruiken dan zijn concurrenten, en dat is misschien waar, gezien het feit dat het de meest uitgebreide portefeuille van cybersecurity-producten heeft. Het werkt aan het integreren van AI in zijn drie kerngebieden: cloudbeveiliging, netwerkbeveiliging en beveiligingsactiviteiten.

Palo Alto’s AI-modellen blokkeren al 8,6 miljard aanvallen per dag namens klanten, volgens het bedrijf. Dit is het resultaat van het verwerken van 750 miljoen datapunten per dag. Volgens een enquête van adviesbureau PwC denkt een kwart van de topmanagers van grote bedrijven dat hun bedrijven in de komende vijf jaar zeer kwetsbaar zullen zijn voor cyberrisico’s. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI kunnen complexe kwetsbaarheden helpen oplossen en daarmee het vertrouwen van CEO’s vergroten. Dit kan op zijn beurt leiden tot een nieuw tijdperk van investeringen in cyberbeveiliging.

Palo Alto Networks is onlangs opgenomen in de S&P 500-index, wat de enorme groei van het bedrijf in de afgelopen jaren bevestigt. Gezien de groeiende behoefte aan cyberbeveiliging, zou de investering in deze sector tegen 2040 gemakkelijk in de biljoenen dollars kunnen lopen, en dit bedrijf is goed gepositioneerd om aan de top te blijven.

  1. Nvidia Sinds het bereiken van een dieptepunt van $108 per aandeel slechts acht maanden geleden, zijn de aandelen van Nvidia (NVDA) met 262% gestegen. De dominante leiderschapspositie van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie vormt de kern van deze groei en begint nu echt zijn financiële resultaten te transformeren.

Nvidia is een halfgeleiderbedrijf en het maakt de krachtigste chips voor datacenters in de branche voor het trainen van AI-modellen, zoals OpenAI’s ChatGPT. Het heeft een marktaandeel van maar liefst 90% in dat specifieke segment. Het bedrijf heeft onlangs verklaard dat er wereldwijd $1 biljoen aan datacenterinfrastructuur moet worden geüpgraded om versnelde computing en AI te ondersteunen. Dit is een enorme kans waar Nvidia bijna het monopolie op heeft (voor nu).

In het recente financiële verslag voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 (eindigend op 30 april), overtrof Nvidia niet alleen de verwachtingen van Wall Street op het gebied van omzet en winst, maar het verhoogde ook de omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal met $4 miljard ten opzichte van eerdere schattingen. Maar hier komt het interessante gedeelte: deze golf van waardecreatie door AI zou nog maar het begin kunnen zijn.

Ark Investment Management denkt dat deze technologie tegen 2030 $90 biljoen aan ondernemingswaarde zal creëren en $200 biljoen zal bijdragen aan de wereldwijde economische output dankzij enorme productiviteitsstijgingen. Nvidia is al het op zes na grootste bedrijf ter wereld, en dat zou wel eens de bodem kunnen zijn, want de grens is de limiet als het gaat om 2040.

  1. Amazon (AMZN) is onbetwist de wereldwijde leider in e-commerce en cloud computing services, maar het heeft ook een formidabele aanwezigheid in andere sectoren zoals robotica, digitale advertenties en natuurlijk kunstmatige intelligentie. Amazon heeft vandaag de dag een marktwaarde van $1,2 biljoen, waarmee het het vijfde grootste bedrijf ter wereld is. Ik stel voor dat het op zijn minst die positie zal behouden dankzij de operationele diversiteit.

Het bedrijf genereerde in 2022 $220 miljard aan online verkopen, maar een kijkje achter de schermen onthult een nog spannendere mogelijkheid. Het heeft meer dan 520.000 autonome robots die rondrennen in zijn distributiecentra, en dankzij technologische vooruitgang zijn ze nu 2,5 keer efficiënter dan menselijke werknemers bij het verzamelen en inpakken van producten. Amazon verkoopt zijn robots nog niet aan derden, maar het is de moeite waard om op te merken dat de branche tegen 2030 $9 biljoen waard zou kunnen zijn (volgens Ark Invest).

Amazon Web Services (AWS) is het cloudsegment van het bedrijf en dat is het focuspunt voor investeerders, omdat het de belangrijkste bron van winstgevendheid is voor het hele bedrijf. AWS biedt een breder scala aan oplossingen en genereert meer omzet dan enige andere concurrent. Bovendien is het een van de oudste datacenterklanten van Nvidia en groeit het snel uit tot een belangrijke distributeur van AI.

AWS staat op het punt om zijn nieuwe EC2 P5-cloudinstances te lanceren, waarmee klanten naadloos kunnen opschalen van 10.000 GPU-chips naar 20.000. De supercomputerachtige prestaties zullen hen in staat stellen grotere taalmodellen dan ooit te trainen, naast AI-toepassingen in het algemeen.

Ik denk dat Amazon een duidelijk pad heeft naar een waardering van $5 biljoen in de komende 10 jaar, wat zijn positie als een van ’s werelds grootste bedrijven tegen 2040 zou versterken.

Bron: Fool.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.