Cloudflare: hoop aan de horizon

Na een periode van forse daling in 2021 en 2022, gloort er mogelijk hoop aan de horizon voor Cloudflare-beleggers. De technische analyse van de aandelen wijst op een aantal signalen die duiden op een mogelijke trendomslag.

Cloudflare is een Amerikaans bedrijf dat voorziet in internetdiensten voor websites. Het bedrijf werd opgericht in 2009 en het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco. Het bedrijf richt zich op infrastructuur en beveiliging voor websites, het tegengaan van DDoS-aanvallen en DNS-voorzieningen.

Dieptepunt en Herstel
Tijdens de grote technische correctie van 2021/2022 kreeg Cloudflare te maken met aanzienlijke druk, waarbij de aandelen soms tot 83% van hun waarde verloren. De afgelopen maanden zijn echter hoopgevend geweest, met een opmerkelijke stijging die begon in februari.

Opwaartse BewegingIn februari vertoonde Cloudflare een sterke stijging, gemarkeerd door een krachtige opwaartse wekelijkse kaars die de $80-weerstand doorbrak met bijna 30% winst. Sindsdien heeft het aandeel zich gestabiliseerd binnen een bandbreedte, wat wijst op mogelijk verdere groei.

Bullflag Beweging

Een interessant aspect is de verschijning van een klassieke “bullenflag” in de grafiek van Cloudflare. Dit patroon wordt vaak geassocieerd met een naderende uitbraak naar boven. Een uitbraak boven de bovengrens van de bullenflag, die momenteel op $93,79, zou de startsein kunnen betekenen voor een nieuwe opwaartse beweging.

Koersdoel: $116
In geval van een dergelijke uitbraak zou het hoogtepunt van de eerder genoemde wekenkaars op $116 een eerste koersdoel vormen. Dit doel wordt versterkt door de aanwezigheid van een belangrijk Fibonacci-niveau ($118,01) en door het koersdoel dat voortkomt uit de bodemformatie ($120).

Type Waarde
Steun $80
Weerstand $93,79
Eerste Koersdoel $116
Fibonacci-niveau $118,01
Bodemformatie Koersdoel $120

Conclusie
De technische analyse van Cloudflare-aandelen geeft aanleiding tot optimisme. De bullenflag in de grafiek, samen met de ondersteuning door Fibonacci-niveaus en de bodemformatie, suggereert dat er nog meer opwaarts potentieel in het vat zit. Een uitbraak boven $93,79 zou de weg kunnen vrijmaken voor een stijging naar $116 en daarna naar $120.

Bron: HSBC

Tradingstrategie Cloudflare: Bullenflag-patroon in het vizier
Op basis van de technische analyse in de blogpost kan de volgende tradingstrategie voor Cloudflare-aandelen worden overwogen:

1. Afwachten op bevestiging breakout

Wacht tot de koers boven de weerstand van $93,79 uitbreekt.
Bevestiging van de breakout kan door:
Toename van het handelsvolume
Sluiting boven de weerstandsniveau op een daggrafiek

2. Instapmoment bepalen

Afhankelijk van risicoprofiel:
Agressieve instap: Bij directe breakout boven $93,79
Conservatieve instap: Wacht op bevestiging met sluiting boven $93,79 en toenemend handelsvolume

3. Stop-loss plaatsen

Plaats een stop-loss order net onder de bullenflag-formatie, rond $85.
Dit beperkt het verlies indien de koers onverwachts daalt.

4. Koersdoel bepalen

Het eerste koersdoel is $116, gebaseerd op de hoogte van de wekenkaars.
Fibonacci-niveaus van $118.01 en $120 kunnen additionele koersdoelen vormen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.