DAX: ken deze termijn vangrails!

Op de laatste handelsdag van april moest de DAX-index verliezen incasseren en zakte weer onder de 18.000 punten. Dit plaatst de Duitse standaardwaarden momenteel in een grafisch niemandsland tussen het hoogtepunt van 24 april op 18.226 punten en de 50-daagse gemiddelde lijn van 17.906 punten.

Onzekerheid over de volgende richting

Hoewel de strategische koersaanjager van de correctievlag nog steeds bestaat (zie grafiek), kunnen beleggers uiteindelijk wachten op een uitbraak in de ene of de andere richting.

Sentiment koelt af
Zoals vaak op donderdag, werpen we een blik op het beurssentiment: Volgens het laatste sentimentonderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII) zijn de optimistische sentimentwaarden voor het eerste kwartaal aanzienlijk afgekoeld. Zowel het aantal optimisten onder Amerikaanse particuliere beleggers als het percentage sceptici liggen binnen historische gemiddelden.

Als de DAX een belangrijke weerstandsniveau doorbreekt, en beleggers overwegend optimistisch zijn, dan kan het een goed idee zijn om mee te gaan met de markt.

Indicator Waarde
Steun 17.906 punten (50-dagenlijn)
Weerstand 18.226 punten (Hoogtepunt van 24 april)

Conclusie
Beleggers moeten voorlopig afwachten welke kant de DAX-index op zal gaan. De grafiek suggereert een cruciaal moment, maar de markt lijkt momenteel in evenwicht te zijn tussen optimisme en voorzichtigheid.

Bron: HSBC

Trading strategie voor DAX op basis van technische analyse:

Disclaimer:

Deze handelsstrategie is gebaseerd op technische analyse en is bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies. Investeer altijd verstandig en doe je eigen onderzoek voordat je een beleggingsbeslissing neemt.

Grondslag:

De DAX bevindt zich momenteel in een grafisch niemandsland tussen het hoogtepunt van 24 april op 18.226 punten en de 50-daagse gemiddelde lijn van 17.906 punten. Dit suggereert onzekerheid over de volgende richting van de markt.

Signalen:

Bullish vlagpatroon: De grafiek van de DAX vertoont een bullish vlagpatroon, wat duidt op een potentiële uitbraak naar boven.
50-daagse gemiddelde lijn: De 50-daagse gemiddelde lijn fungeert als een dynamische steunniveau.

Strategie:

Koopsignaal: Koop de DAX als deze boven de weerstandsniveau van 18.226 punten (hoogtepunt van 24 april) uitbreekt.
Stop-loss order: Plaats een stop-loss order onder de 50-daagse gemiddelde lijn (momenteel 17.906 punten) om uw verliezen te beperken.
Winstdoel: Het koersdoel is open, maar potentiële weerstandsniveaus kunnen worden gevonden door Fibonacci retracement-niveaus te analyseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.