Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Big is Beautifull

De Amerikaanse aandelenmarkten raken steeds meer uit het lood geslagen. Dinsdag 1 september was de marktkapitalisatie van Apple met een waarde van $ 2,29 biljoen groter dan de totale marktkapitalisatie van de Russel 2000, de beurs voor beursgenoteerde kleine bedrijven.

Maar ook de opbouw van de S&P 500 ziet er steeds onevenwichtiger uit. De top 5 bestaat uit louter technologiebedrijven met een totale marktkapitalisatie van meer $ 8 biljoen. Dar vertaalt zich in een K/W van 44x de toekomstige winst. Die begint alweer aardig te lijken op de waarderingen tijdens de DotCom crisis. Toen had de top 5 een K/W van 50X de toekomstige winst.

Om het allemaal nog een beetje erger te maken. De belangrijkste aandelen vertonen ook nog eens een hoge onderlinge correlatie. Als het mis gaat dan gaat het waarschijnlijk ook goed mis. De correctie van vorige week mag dan als een waarschuwing gelden.

Big is beautifull en de kleintjes doen er niet meer toe. Trouwens large-cap is ook niet genoeg meer. Een bedrijf moet een megacap zijn om nog in de smaak te vallen bij beleggers. De top 50 uit de S&P 500 laat de rest met straatlengtes achter zich als het om koerswinsten gaat!

Dat moet op een goed moment wel misgaan! Of is het deze keer echt anders? Denk het eigenlijk niet!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *