Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers, let op uw saeck

Beleggers moeten de komende jaren goed bij de les blijven. We staan aan de vooravond van ingrijpende veranderingen die veel sectoren midscheeps gaan treffen. Dat althans is de opvatting van Ark Investment Management.

Vijf innovatieve platforms gaan de komende jaren de wereldeconomie drastisch veranderen, Het gaat om DNA sequentie, robotica, energieopslag, kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain. In totaal gaat het om 14 technologieën.

Neem bijvoorbeeld de opmars van het autonome transport. De sector ziet zich getroffen door een samenbundeling van robotica, AI en energieopslag. Door die combinatie gaat de huidige kostenstructuur helemaal op zijn kop. Hetzelfde zal waarschijnlijk gebeuren met de traditionele gezondheidszorg. Die gaat plaatsmaken voor een combinatie van DNA-sequentie, gentherapieën en AI.

Ark verwacht dat analisten en vermogensbeheerders niet toegerust zijn om de impact van die veranderingen op hun waarde te schatten. Analyses zullen steeds vaker gebrekkig blijken.

Als Ark gelijk krijgt en de vijf platforms gaan domineren, dan zal de groei en de inflatie aan de lage kant lijken te zijn. We zijn nog steeds niet echt in staat digitale groei te meten en we weten niet wat we aan moeten met deflatie agv nieuwe technologieën.

Wees gewaarschuwd!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *