Beleggers kiezen voor actief beheerde fondsen

Volgens de Global Investor Study van Schroders is de meerderheid van particuliere beleggers van mening dat de huidige hoge inflatie en stijgende rentetarieven geen voorbijgaand verschijnsel zijn. In een wereld van geopolitieke onzekerheid neigt een groeiend aantal deelnemers aan het onderzoek naar actief beheerde fondsen.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 21,7% in twee maanden.  Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Aanhoudende inflatie en geopolitieke onzekerheid blijven de beoordeling van de markt bemoeilijken. Dit jaar geeft 78% van de deelnemers aan dat hogere inflatie en rentetarieven het begin markeren van een nieuw monetair beleid en marktgedrag. Deze perceptie verschilt duidelijk van de resultaten van de vorige enquête, waarin de meerderheid verwachtte dat een vriendelijker investeringsklimaat snel zou terugkeren.

Voor het onderzoek heeft vermogensbeheerder Schroders meer dan 23.000 particuliere beleggers uit 33 landen wereldwijd ondervraagd over verwachte trends en beleggingsgedrag. De antwoorden van 1.000 respondenten vormen de basis voor de beoordeling van Duitse investeerders, terwijl 500 particuliere investeerders in Oostenrijk aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Aanpassingen in Investeringsstrategieën

De heersende inschatting van de omgeving vereist veranderingen, volgens 54% van de wereldwijde beleggers. Van hen geeft 34% aan dat ze hun beleggingsstrategie al aanpassen. In Duitsland heeft slechts 40% deze stap gezet, terwijl 36% dit nog overweegt, ondanks de uitdagende omgeving.

Ondanks deze uitdagingen blijven deelnemers aan het onderzoek optimistisch over rendementen. In Duitsland geeft 37% van de ondervraagde beleggers aan dat ze een ‘hoger’ rendement verwachten voor de komende twaalf maanden, terwijl 43% geen verandering voorziet. Negen procent verwacht aanzienlijk hogere rendementen, terwijl eenzelfde percentage een lager rendement voorziet.

Concrete Cijfers en Toename in Actief Beheer

In Duitsland verwachten beleggers een rendement van zeven procent, met de hoop op acht procent. Oostenrijkse respondenten streven naar een rendement van elf procent, met een voorkeur voor meer dan twaalf procent. Het onderzoek concludeert dat actief fondsbeheer steeds belangrijker wordt in de huidige onzekere omgeving, omdat het cruciaal is voor positieve prestaties. Hierdoor is de vraag naar actief beheerde beleggingsfondsen volgens het onderzoek toegenomen.

Invloed uitoefenen op Bedrijven

Alexander Prawitz, hoofd van de Duitse tak van Schroder Investment Management, benadrukt het groeiende vertrouwen in actief beheerde fondsen. Beleggers vertrouwen nu nog meer op deze fondsen, vooral omdat betrokkenheid van investeerders voor velen in Duitsland en Oostenrijk van groot belang is. Prawitz stelt dat dit de enige manier is waarop directe invloed op bedrijven kan worden uitgeoefend, met als doel verandering te bewerkstelligen, met name op het gebied van het koolstofarm maken van de economie.

Bron: fondsprofessionell.at

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.