Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen in slimme bommen!

Saudi-Arabië koopt voor meer dan een miljard euro aan slimme bommen van de Verenigde Staten! Dit schrijft Anthony Capaccio van het persbureau Bloomberg. Het koninkrijk koopt 13.000 zogenoemde ‘smart bombs’ oftewel slimme bommen inclusief reserve onderdelen. Deze bommen komen van Boeing Company en Raytheon Company. De verkoop wordt ook daadwerkelijk afgerond als het congres in de VS dit niet binnen 30 dagen afwijst.

Dit is onderdeel van een groter pakket van steun aan Saudi-Arabië en omliggende gebieden in de Golfregio. Ondanks dat er een akkoord is gesloten met Iran, waardoor de economische sancties op het land verlicht gaan worden.

Oorlogsmateriaal in de verkoop!

In september stemde het congres in met een potentieel tweede verkoop van 600 Patriot-PAC-3 luchtafweerrakketten gemaakt door Lockheed Martin Corp. aan Saudi-Arabië. Deze tweede verkoop vertegenwoordigd een waarde van ongeveer 5.4 miljard Dollar. De eerste verkoop bedroeg 202 raketten van dit type.

Hiermee levert de VS betere wapens af die preciezer hun doelwit raken, waardoor het doden van onschuldige burgers beter te voorkomen is. Saudi-Arabië leidt een campagne in Jemen wat met behulp van luchtaanvallen de Houthi rebellen moet verdrijven om zo de ontzette regering terug in het zadel te helpen. In Jemen zijn zeker 2.355 burgers gedood met nog eens duizenden aan gewonden te wijten aan de luchtaanvallen die plaatsvinden vanuit en door Saudi-Arabië, volgens de United Nations.

Ook liet het Pentagon in oktober al aan haar congres weten dat het tot wel vier oorlogsschepen van het type Littoral Combat ook gebouwd door Lockheed van plan is te verkopen voor $11.25 miljard.

Door de onrustigheid die momenteel heerst in het Midden-Oosten floreren wapenfabrikanten weer als van oudsher. Steeds meer bedrijven diversifiëren hun portfolio, waardoor er aan veel meer bedrijven een oorlogsluchtje hangt dan vroeger het geval was. Het maakt het ook stukken moeilijker om specifiek in te spelen op de onrustige situatie. Los van het feit of dat moreel gezien wel een juiste beslissing is. Op het moment van schrijven noteert Lockheed Martin $220,67 en Boeing Company $144,42.

Sterne Agee CRT heeft Lockheed Martin vanaf 20 augustus op haar kooplijst gezet. De markt vindt het een duur aandeel waarbij de gemiddelde prijs voor het aandeel als koersdoel kan worden gezet. Boeing Company steeg dit jaar al ruim 10 procent hoeveel zit er dan nog in het vat?

De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten.

De link naar de gebruikte afbeelding: https://flic.kr/p/4Z2MSs

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *