Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bedrijven zetten zwaar in op kunstmatige intelligentie

De nieuwe trends zijn onderweg en een daarvan is kunstmatige intelligentie. Bedrijven investeren zwaar in de nieuwe technologie maar de toepassing wordt vaak verhinderd door een gebrek aan IT en infrastructuur. Dat blijkt uit een nieuwe enquête onder marktonderzoeksbureau Vanson Bourne. Circa 80% van de ondervraagde bedrijven investeren reeds in kunstmatige intelligentie en circa 30% is van plan de investeringen op te voeren in de komende drie jaar.

Veel bedrijven (91%) ondervinden echter hindernissen in de toepassing ervan . De grootse barrière is een gebrek aan IT-infrastructuur. Ook een gebrek aan kennis wordt door de ondernemers gemeld.  Er deden aan het onderzoek 260 grote ondernemingen wereldwijd mee.

Beleggen in kunstmatige intelligentie

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen.  De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. Gegeven de onzekere effecten op de bedrijfswinsten blijft het als belegger echter noodzakelijk om de goede aandelen te selecteren. De ondernemingen die het meest er van gaan profiteren zijn de techreuzen met  reeds een goede marktpositie en een grote beschikbare dataset.

Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont. KI bestaat al 70 jaar dankzij de werken van de wiskundige Alan Turing. Een vrij algemeen geaccepteerde test voor kunstmatige intelligentie is de turingtest, geformuleerd door hem, een van de vaders van de informatica. Deze komt erop neer dat als een computer iemand voor de gek kan houden en deze kan laten geloven dat hij een mens is, de computer intelligent moet zijn.

Recent is er voortgang geboekt in de zelfleerzaamheid van machines en in het simuleren van de menselijke hersenen. Computers worden aangeleerd om geluiden, patronen, afbeeldingen, tekst etc te herkennen. In de afgelopen twee jaar hebben deze vakgebieden een enorme vlucht genomen dankzij de forse toename van de computerkracht en de groei van de databeschikbaarheid.

Publieke cloud computers heeft in 2016 de $100 miljard grens overschreden en zal naar schatting vervijfvoudigen in de komende 10 jaar. De wereldwijde beschikbaarheid van gegevens is met 50% per jaar sinds 2010 gegroeid omdat steeds meer apparaten met elkaar verbonden worden.

Welke aandelen kunnen profiteren?

Wij hebben een rapport opgesteld waarbij wij concrete aandelen noemen die profiteren kunnen van deze trend.  Dit rapport kunt u voor slechts 9,95 inclusief BTW aanvragen. >>> VRAAG HIER NU AAN <<<

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *