Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: kansen op correctie nemen toe

Het stemmingsbeeld in Frankfurt was matig. De richtingloze markt eindigde nagenoeg onveranderd. De vooruitzichten voor dinsdag zijn vlak tot matig positief, mede dankzij de aanhoudende steun van de meerdaagse bull. Intussen nemen de kansen op een technische reactie, in de loop van deze maand, toe.

DAX 7 november 2017
DAX 7 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX: kansen op correctie nemen toe”

 1. Satilmis

  Update 8 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt wisselde – conform de verwachting van matig positief tot matig.

  De cycli duiden voor woensdag op een “bearish turnaround”. Die duidt op koersherstel na een zwakke openingsfase.

  De meerdaagse bull markt is nog niet voorbij. Pas in de loop van deze maand indiceren de meerdaagse cycli een technische reactie.

  DAX 8 november 2017

 2. Satilmis

  Update 9 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was vooral wisselvallig en richtingloos. Conform de prognose leverde dit een (overigens fractioneel) hoger slot op.
  De cycli duiden voor donderdag op verder koersherstel. Ook de meerdaagse prognose is nog positief.

  DAX 9 november 2017

 3. Satilmis

  Update 10 november 2017:: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was wisselvallig en uiteindelijk ronduit zwak. De zwakke stemming heeft een nieuw instapmoment naderbij gebracht. Hoewel de openingsfase nog wisselvallig toont ligt herstel voor de hand.

  In de meerdaagse grafiek is nog steeds sprake van een bullish overlay. De huidige zwakte oogt daarom als een voorbode voor de al vele malen aangekondigde technische reactie, later deze maand.

  DAX 10 november 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *