Avion Gold heeft gouden toekomst

De onrust houdt aan op de financiële markten, waardoor beleggers een toevlucht zoeken naar goud. De prijzen van fysiek goud zijn gestegen, terwijl bedrijven die zorgen dat het goud uit de grond wordt gehaald ondergewaardeerd blijven.

Een van deze bedrijven is het Canadese Avion Gold Corporation. Waar het bedrijf sinds de oprichting in 1987 onder de naam Soutland Mining Corp., zich hoofdzakelijk richtte op overnames en ontwikkeling van bestaande mijnen, ligt sinds 2007 de focus op het winnen van goud. Avion wordt ook wel ‘Baby Gold Corp.’ genoemd. Dit heeft er mee te maken dat de leidinggevende functies voor het grootste gedeelte vervuld worden door ex-managers van Gold Corp. Het team bestaat uit een solide en betrouwbaar management met veel ervaring.

Aangezien de acquisitie en ontwikkeling van bestaande mijnen nog steeds onderdeel uitmaken van de strategie, gaat de aandacht van Avion uit naar twee gebieden in West Afrika.

Een van deze gebieden is Mali. Ondanks dat Mali een relatief onbekend land is, is het inmiddels de derde goudproducent van Afrika geworden (achter Zuid Afrika en Ghana). Zo was in 2009 de opbrengst maar liefst 1,6 miljoen troy ounces (50 ton). 80% van de totale mijnopbrengst in Mali bestaat overigens uit goud.

In Mali ligt het bekende goudmijngebied Tabakoto. Avion Gold heeft hier een belang van 80% genomen in de Tabakoto / Segala concessie. Hetgeen een goede investering is gezien de goudproductie van 66.000 troy ounces in 2009 en 87.000 troy ounces in 2010.

Door het succes van de goudmijn in Tabakoto heeft Avion in 2010 besloten een 100% belang te nemen in het Kanieba project dat ten zuiden van Tabakoto ligt. Het gebied is 32 vierkante kilometer groot en positieve proefboringen duiden op een hoge verwachting.

Naast Mali heeft Avion ook haar aandacht gevestigd op buurland Burkina Faso. Men gaat ervan uit dat de goudaders in Mali geen grenzen hebben en deze zich continueren in het buurland. Gezien de ervaring was Avion dan ook snel ter plekke in dit land en heeft in mei 2010 hier een mijn overgenomen, waarvan de eerste proefboringen met een zeer positief resultaat zijn afgerond.

Burkina Faso is overigens 7 keer zo groot als Nederland en er wonen een 14 miljoen mensen. Naar verwachting zal het land de vierde goudproducent van Afrika worden.

West Afrika is een relatief nieuw en onontgonnen goudgebied. De verwachtingen van experts zijn hoog. Als pionier heeft Avion Gold in dit gebied veel ervaring en expertise opgebouwd. Zo kan Avion Gold snel op de ontwikkelingen inspelen ten opzichte van haar concurrenten.

Alles wijst erop dat deze ontwikkelingen positief zullen zijn en met een voorzichtige productie van 100.000 troy ounces voor 2011 en maar liefst 200.000 troy ounces voor 2012 is Avion z’n gewicht in goud meer dan waard. Avion Gold heeft een positive cashflow.

Productie van Avion Gold
Productie van Avion Gold

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

http://www.aviongoldcorp.com/

Voor een nadere uitleg over de terminologie van de resource tabel verwijs ik u graag naar http://www.goldstarsnewsletter.com/de_value_stars_newsletter.

Daarnaast maakte Avion Gold bekend dat het per 16 september 2011 nabeurs wordt toegevoegd aan de S&P/TSX Composite Index, hetgeen een bevestiging is van de ontwikkelingen en groei bij Avion Gold. Grootste aandeelhouder van Avion Gold met 17% is Sprott Assett Management van Eric Sprott. Een van de grootste edelmetaalspecialisten in de wereld.

De klanten van Dohmen & Otten Vermogensbeheer (www.dohmen-otten.nl) en Lunar Vermogensbeheer (www.lunarvermogensbeheer.nl) hebben een positie in dit fonds. De auteur zelf heeft geen positie in dit fonds. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Maurice Essers
Dohmen & Otten (www.dohmen-otten.nl) en Lunar Vermogensbeheer (www.Lunarvermogensbeheer.nl)

2 gedachten over “Avion Gold heeft gouden toekomst”

 1. ter info: bij onvangst in mijn mailbox kreeg ik een waarschuwing:

  ———————————

  Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website.

  Het beveiligingscertificaat dat door deze website wordt gebruikt, is verleend aan een adres voor een andere website.

  Problemen met beveiligingscertificaten kunnen duiden op een poging om u informatie te ontfutselen of om informatie die u naar de server verzendt, te onderscheppen.
  U wordt aangeraden om deze webpagina te sluiten en niet naar deze webpagina te gaan.
  Klik hier als u deze webpagina wilt sluiten.
  Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen).
  Meer informatie

  Als u op deze pagina bent terechtgekomen door op een koppeling te klikken, dient u het adres van de website in de adresbalk te controleren, om er zeker van te zijn dat dit het verwachte adres is.
  Als u naar een website met een adres zoals https://example.com wilt gaan, kunt u proberen om ‘www’ aan het adres toe te voegen. Bijvoorbeeld: https://www.example.com.

  Raadpleeg voor meer informatie het onderwerp ‘Certificaatfouten’ in Help van Internet Explorer.

  —————————

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.