Amazon-aandeel: tijd om te verkopen?

Amazon’s aandelenkoers: een neerwaartse trend? Analyse van technische indicatoren.

Terwijl de financiële wereld zijn adem inhoudt, wijzen technische indicatoren op een mogelijke ommekeer in de aandelenkoers van Amazon. Is het tijd om te verkopen? Duik met ons mee in de diepte van deze complexe analyse om te begrijpen wat de toekomst mogelijk in petto heeft voor Amazon’s aandelen.

Over Amazon

Amazon, opgericht door Jeff Bezos in 1994 en gevestigd in Seattle, Washington, VS, is een van de grootste online retailers ter wereld. Het bedrijf begon als een online boekhandel, maar breidde al snel uit naar andere productcategorieën. Tegenwoordig verkoopt Amazon een breed scala aan producten, waaronder elektronica, kleding, speelgoed, meubels en nog veel meer. Naast de detailhandel heeft Amazon ook andere bedrijfssegmenten zoals streamingdiensten via Amazon Prime Video en muziekstreaming via Amazon Music. Een ander belangrijk onderdeel van het bedrijf is Amazon Web Services (AWS), dat cloud computing-diensten aanbiedt aan bedrijven en individuen.

Technische Analyse

De maandelijkse grafiek van Amazon’s aandelenkoers (huidige koers $119,57) is momenteel zeer interessant om te bekijken. Onlangs heeft het technologieaandeel een “outside month” gevormd. Dit betekent dat de prijsbeweging van de afgelopen maand groter was dan die van de vorige maand. Dit patroon omvat volledig de “body” (het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs) van de kaars van augustus. Samen vormen ze een zogenaamd “bearish engulfing”, wat een teken kan zijn dat de prijs mogelijk gaat dalen.

Weerstandsniveaus

Het is interessant om te zien op welk niveau deze twee prijspatronen optreden. Het huidige weerstandsniveau, gevormd door de combinatie van de 38-maandenlijn (momenteel op 138,73 USD) en de dieptepunten van september 2020 en maart 2021 rond 144 USD, zou de opwaartse trend van de aandelenkoers kunnen vertragen. Deze weerstand wordt verder versterkt door een interne trendlijn (momenteel op 144,60 USD), die in het verleden vaak een rol heeft gespeeld in de beursgeschiedenis van Amazon’s aandelenkoers.

Ondersteuningsniveaus

Het volgende ondersteuningsniveau wordt nu gedefinieerd door verschillende hoogte- en dieptepunten rond 100 USD. Hun belang wordt nog verder versterkt door de 50% correctie van de gehele opwaartse beweging sinds 2014 (101,40 USD). Onder dit niveau vormt de basale opwaartse trend sinds 2001 (momenteel op 83,46 USD) een sterke ondersteuning.

Conclusie

De maandgrafiek van het Amazon-aandeel laat zien dat het aandeel op korte termijn een uitdaging zal hebben om het huidige weerstandsbarrièrepakket te doorbreken. Als de koers stagneert of terugvalt, is het volgende steungebied te vinden rond 100 USD.

Uitleg van technische termen

  • Outside month: Een maandgrafiek waarbij de huidige maandkoers buiten de koersen van de afgelopen twee maanden valt.
  • Bearish engulfing: Een koerspatroon waarbij een bearish candle de lichaam van een bullish candle volledig omvat. Dit patroon wordt meestal als een verkoopsignaal gezien.
  • 38-maandenlijn: Een technische indicator die de gemiddelde prijs van een aandeel over een periode van 38 maanden weergeeft.
  • Cumulatieve weerstand: Een weerstand die wordt gevormd door meerdere verschillende weerstandniveaus.
  • Stijgingstrendlijn: Een technische indicator die een opwaartse trend weergeeft.
  • 50%-correctie: Een correctie die de helft van de waarde van een opwaartse beweging terugdraait.
  • Basisopwaartse trend: Een langetermijntrend die de richting van de markt weergeeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.