Adobe: tech-aandeel met inhaalpotentieel

In tegenstelling tot de Nasdaq-100, die al zijn all-time high heeft bereikt, hebben de aandelen van Adobe nog steeds veel ruimte om te groeien. De koers is de afgelopen maanden flink gedaald, maar er zijn nu signalen die op een herstel wijzen.

Koersontwikkeling

Adobe blijft een aantrekkelijk tech-aandeel met aanzienlijke groeimogelijkheden. Ondanks een recente correctie hebben de aandelen van Adobe nog steeds potentieel om hun all-time high van USD 700 te bereiken, zoals gezien in november 2021. Sinds begin februari is het aandeel gedaald van USD 638,25 naar USD 433,97, maar er zijn tekenen van herstel.

Technische Indicatoren en Analyse
De recente doorbraak van de steile neerwaartse trend en de herovering van de 200-weken lijn (momenteel op USD 481,63) zijn positieve ontwikkelingen. Technische indicatoren zoals het nieuwe MACD-instapsignaal en signalen van relatieve kracht wijzen op een mogelijke ommekeer van eerdere bearish trends. De voormalige highs rond USD 634/638 fungeren nu als belangrijke weerstandsniveaus, waar Adobe eerder substantiële weerstand ondervond van november tot februari.

Toekomstige Perspectieven
Om het gunstige sentiment te behouden, is het cruciaal dat Adobe Systems niet terugvalt onder de lange-termijn ondersteuningsniveaus die eerder zijn vastgesteld. Verdere consolidatie boven deze niveaus zou het vertrouwen in een opwaartse trend versterken.

Prijs (USD)
Huidige koers 522,95
Steun (1) 481,63
Steun (2) 433,97
Weerstand 634/638
Koersdoel 700

Conclusie
De aandelen van Adobe zijn een interessante belegging voor hen die op zoek zijn naar tech-aandelen met inhaalpotentieel. De indicatoren wijzen op een verdere stijging van de koers, maar beleggers moeten wel rekening houden met het risico dat de koers daalt als deze onder de USD 481,63 zakt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.