Aandeel Facebook daalt 20%

Facebook kwam gisteren met cijfers die beter waren dan analisten hadden verwacht. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft in het derde kwartaal een recordomzet gedraaid mede dankzij de mobiele versies van het sociale netwerk. Bijna negentig procent van de 2,02 miljard dollar (1,47 miljard euro) omzet komt uit advertenties, waarvan 49 procent komt uit advertenties via mobiele telefoons. Facebook kon door de 60% stijging van de omzet weer winst melden.

De koers steeg in eerste instantie met 15% in de nabeurshandel maar moest al weer snel de terreinwinst prijsgeven na de teleconferentie over de resultaten. Het bedrijf verwacht namelijk dat de omzetgroei in een van de belangrijkste gebieden zijn grens bereikt heeft. De bestuurders wezen er op dat er niet meer advertenties in de feeds van gebruikers gezet konden worden en dat de Amerikaanse tieners minder tijd op de site besteedden. Financieel directeur David Ebersman verwacht niet dat het aandeel advertenties in de feeds van gebruikers aanzienlijk stijgt. Vorig jaar was dit een van de motoren achter de omzetgroei. Facebook moet nu het vooral hebben van de kwaliteit en de relevantie van de advertenties om de prijzen omhoog te jagen.

In minder dan 12 uur is het aandeel meer dan 20% gekelderd ten opzichte van de piek en daarmee in een “bear market” terecht gekomen.

Facebook 31 oktober 2013
Facebook 31 oktober 2013

Bron: ZeroHedge

Eerder raden wij aan om winst te nemen op dit aandeel: KLIK HIER voor dat artikel.

INVINCO

Het kopen van aandelen is geen sinecure. Het gaat erom te beschikken over de juiste informatie op het juiste moment. Juist daaraan ontbeert het veel particuliere beleggers. Als u de moeite neemt om de analisten van INVINCO in de arm te nemen, dan garanderen wij, dat u als particulier belegger niet steeds net te laat komt.

  • Wij hebben een jarenlange ervaring en expertise in de wereld van de commodities en valuta’s
  • Volledige vergunning van de AFM te Amsterdam en van de FSMA te Brussel
  • Effectenrekening op eigen naam
  • Full-Service, eigen accountmanager
  • Liquide investering

Gratis nieuwsbrief

INVINCO biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.