Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Aandeel Apple nog kopen ?

Op woensdag bereikte de marktkapitalisatie van Apple een nieuw record van 2 biljoen dollar en is het het eerste beursgenoteerde bedrijf dat ooit deze waarde heeft bereikt. Is het aandeel nog koopwaardig ?

Hoe kreeg Apple deze marktkapitalisatie?
Apple bereikte zijn marktkapitalisatie toen zijn aandelenkoers de grens van $ 467,77 overschreed en $ 2 biljoen overschreed. Slechts twee jaar geleden had het Californische bedrijf de magische grens van 1 biljoen dollar beklommen, terwijl Microsoft , Facebook, Google en Amazon slechts af en toe de biljoen waarde voor zichzelf konden boeken.

De redenen voor deze recordwaarde liggen in de hoge verwachtingen jegens Apple, waaraan moet worden voldaan om Apple verder in waarde te laten stijgen. Hoge verwachtingen worden vooral gesteld in zijn serviceactiviteiten met de gameservice Apple Arcade, de videostreamingdienst Apple TV Plus en de tijdschriftendienst Apple News Plus. Volgens geruchten is Apple van plan zijn diensten te bundelen en op de markt te brengen als Apple One.

De App Store is een van de belangrijkste inkomstenbronnen geworden en zal de komende jaren blijven groeien. Toen Apple in maart alle afzonderlijke winkels moest sluiten tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie, daalde de aandelenkoers tot $ 230 en is sindsdien hersteld.

Apple 20 augustus 2020
Apple 20 augustus 2020

Apple iPhone en Co.
De vraag naar de Apple iPhone steeg tijdens de coronacrisis en ook de iPad en Apple Mac waren gewild. Miljoenen klanten over de hele wereld blijven vanuit huis werken, daarom zal er nog steeds vraag zijn naar de apparaten en diensten van Apple.

De presentatie van de Apple iPhone 12 met 5G-ondersteuning wordt in oktober verwacht. Volgens analisten kan de nieuwe smartphone een nieuwe cyclus in gang zetten omdat gebruikers met een oudere iPhone kunnen overschakelen naar het nieuwste model en dus upgraden.

Als niet aan de enorme verwachtingen van investeerders en analisten wordt voldaan, kan de aandelenkoers van Apple dalen en kan het langer duren voordat het bedrijf een marktwaarde van drie biljoen dollar bereikt.

Hoewel het misschien spannend is om te zien dat Apple weer een intrigerende mijlpaal bereikt, is het belangrijk om te onthouden dat het volkomen willekeurig is, en terwijl je kijkt naar de “race naar $ 2 biljoen” die voor een paar goede krantenkoppen zorgde, heeft het weinig te maken met het voortdurende potentieel van Apple’s bedrijf.

Aandelen kopen ?

De bovengenoemde factoren die ertoe hebben bijgedragen dat Apple’s marktkapitalisatie voor het eerst boven de $ 2 biljoen uitkwam, zijn dezelfde die het toekomstige succes van het bedrijf zullen blijven stimuleren.

Het vermogen van de technologiegigant om gebruik te maken van het enorme aantal gebruikers om sterke inkomsten en inkomsten te genereren en zijn aandeelhoudersvriendelijke beleid is niet veranderd, en Apple heeft in de toekomst extra katalysatoren. Met de aanhoudende komst van 5G en de aanhoudende sterke groei van de diensten- en wearables-activiteiten van het bedrijf, voorspellen sommigen dat de marktkapitalisatie de komende maanden en jaren de $ 2,5 biljoen zou kunnen passeren.

Dit illustreert waarom Apple nog steeds een van de veiligste en meest aantrekkelijke investeringen is – en de aandelen zijn nog steeds een koopje.

Volgens Faizan Farooque is het echter nog te vroeg om de aandelen in te slaan. Hij raadt aan om af te wachten naar een correctie die de koers op slotbasis onder de $375 brengt. Het aandeel is  met een koerswinstverhouding van 34,95 volgens hem te hoog gewaardeerd en de duurste van de FAANG-aandelen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *