Een uitzonderlijk succesvolle strategie

iShares DJ Euro Stoxx Select Dividend is de nieuwe tip van de week. De strategie om te beleggen in een mandje aandelen geselecteerd op basis van hun hoge dividendrendement is de afgelopen 35 jaar uitzonderlijk succesvol gebleken.

De strategie is gebaseerd op de Amerikaanse “Dogs of the Dow” strategie. Daarin werden ieder jaar de 10 aandelen uit de Dow Jones met het hoogste dividend geselecteerd.

Vervolgens werd het mandje de rest van het jaar niet meer gewijzigd en op de eerste beursdag van het nieuwe jaar weer herzien. Zo ook met deze iShares.

Alleen betreft dit 30 Europese aandelen. Steevast was deze strategie succesvol met uitzondering van dit jaar. Het zal niet verbazen dat de financiële waarden het mandje enigszins naar beneden getrokken hebben. Echter, beleggen in dividend aandelen – zeker wanneer de winstgroei te wensen over zal laten – blijft een goede strategie.

De waardering van de betreffende aandelen is laag (immers de reden waarom het dividendrendement hoog is). Het dividendrendement bedraagt nu maar liefst 9,06 % en wordt per kwartaal uitgekeerd.

Onder de 30 van nu bevinden zich twee Nederlandse fondsen: Wereldhave en Randstad.

Onder de 30 bevinden zich 7 banken. De top holdings: Deutsche Telekom, Belgacom, France Telecom, Munchener Ruck, ENI, Axa, BNP Paribas, Banco Santander, Credit Agricole. Het resultaat was dit jaar tot op heden 55 % verlies.

De onderliggende aandelen zijn allen stuk voor stuk goedkoop. Voor beleggers op zoek naar een hoog dividendrendement en lage koersen een uitgelezen mogelijkheid.

Datum advies: 11 december
Koers: € 14,99
Huidige koers: klik hier
ISIN Code: DE000A0S3F03
Notering: Euronext
Ticker: IDVY

Ondergetekende heeft geen positie in deze belegging. Zijn cliënten wel.

Jan-willem Nijkamp

Inmaxxa Vermogensbeheer

Jan-willem Nijkamp is Senior Vermogensbeheerder bij de onafhankelijke vermogensbeheerder Inmaxxa (www.inmaxxa.nl). Hij begeleidt vermogende particulieren en instituten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.